Karjäärikohvik kostitab “Teeviidal” noori infoga

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu õppenõustamiskeskus mullusel "Teeviidal".
Pärnu õppenõustamiskeskus mullusel "Teeviidal". Foto: Pärnu noorte infopunkt

Tallinnas Eesti Näituste messikeskuses 3.-5. detsembril toimuval noorte infomessil “Teeviit” on avatud Karjäärikohvik, mille menüüs on info hariduse, tööturu ja elukutsete kohta.  


Silmatorkava kujundusega avaras messiboksis ehk Karjäärikohvikus töötavad ettekandjatena maakondlike noorte teavitamis- ja nõustamiskeskuste karjääriinfotöötajad, sealhulgas Pärnu õppenõustamiskeskusest. Karjäärikohviku leiab “Teeviidal” boksist 141 ja see asub kohe sissekäigu juures.



Kes ma olen? Kelleks saada? Kus õppida? Need on küsimused, mis tekivad noortel, kes mõtlevad edasiõppimisele või erialavalikule.



“Mure oma tuleviku pärast – millise eriala või valdkonnaga end tulevikus siduda, millises koolis õppida jms – on suurel määral tingitud tohutust infohulgast,” selgitas Pärnu noorte infopunkti karjäärinõustaja Kätlin Muru.



Karjäärinõustajad teavad, et just erapooletu ja hästi leitav info õppimis- ja töötamisvõimalustest on karjääriotsuste tegemisel asendamatu.



“Kujuta nüüd ette, et enne “Teeviida” infohulka sisenemist võid kellegagi rääkida oma mõtetest ja plaanidest,” kirjeldas Muru. “Karjäärikohvikust leiad kuulajaid ja nõuandjaid, pärast on kindlasti kergem “Teeviidalt” endale sobivat infot otsida.”



Kohviku töötajaid ja noori vabatahtlikke võib märgata messihalliski ringi jalutamas, nad tunneb ära värvilise T-särgi ja ettekandjapõlle järgi. “Koputa neile õlale ja alusta vestlust, küsimisjulgus on edu esimene võti info kogumisel,” õpetas Muru.



Peale Karjäärikohvikus pakutava info ja nõu saavad noored tutvuda karjääriplaneerimist toetava portaaliga Rajaleidja. Samuti võib kohvikus lahendada ristsõnu ja proovida kätt Rajaleidja labürindimängus. Parimatele on auhinnad.



Kuueteistkümnendat korda toimuva noorte infomessi “Teeviit” eesmärk on pakkuda võimalikult palju informatsiooni õppimisvõimaluste, koolituse, täiend- ja ümberõppe võimaluste, karjääriplaneerimise, vaba aja veetmise, metoodiliste materjalide, tööhõive ja kõige muu kohta, mis puudutab tulevase elu planeerimist.



Noorte infomessi korraldamise idee sai alguse 1994. aastal ja seda korraldab Eesti noorsootöö keskus.



Igas maakonnas tegutseb noorte teavitamis- ja nõustamiskeskus, mille poole võib oma küsimusega pöörduda. Pärnu õppenõustamiskeskuse noorte infopunkt asub Pärnus Metsa 1.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles