Tori vallavanemaks tahtis 17 inimest

Riina Martinson
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tori vallamaja.
Tori vallamaja. Foto: Urmas Luik

Tori uue vallavanema leidmiseks korraldatud avalikule konkursile laekus 17 sooviavaldust, mille seast tehti sel nädalal esmane valik.


Tori vallavolikogu esimees Ahti Kukk rääkis, et konkursikomisjoni esimene istung on toimunud ja 17 kandidaadi seast valiti välja viis inimest, kes kutsutakse vestlusele.



Vestlus kandidaatidega peetakse maha tuleval teisipäeval. “Siis valime välja kaks-kolm inimest, kelle kutsume volikogu ette,” selgitas Kukk.



Volikogu teha lõplik valik jääbki. Vallavanemaks saab inimene, kelle poolt annab oma hääle 15 volikogu liikmest vähemalt kaheksa.



Vallavanema kandidaatide sobivust vaagivasse komisjoni kuuluvad peale volikogu esimehe volikogu kõigi alaliste komisjonide esimehed.



Kukk tõdes, et 17 avaldust vallavanema kohale oli talle üllatus. “Lootsin, et ehk kümmekond tuleb,” mainis ta. Kandidaatide seas on nii Tori valla inimesi kui kaugemaltki, Läänemaalt Lääne-Virumaani välja.



Kukk avaldas pärast sooviavalduste läbivaatamist veendumust, et konkursi korraldamine oli õige samm ja vald leiab kandidaatide seast hea vallavanema. “Absoluutselt kindlasti,” sõnas ta.



Tori senine vallavanem Enda Link ei soovinud enam ametis jätkata ja vallas valimised võitnud valimisliit Meie Tori kuulutas juba enne valimisi, et võidu korral valitakse  vallavanem avaliku konkursiga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles