Joomakaaslase tapnud mehe süüdimõistmine jääb jõusse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Joomakaaslase tapmise eest tänavu suvel Pärnu maakohtus pika vangistuse saanud mehe süüdimõistmine jääb jõusse, sest riigikohtu loakogu ei andnud tema kassatsioonkaebusele menetlusluba.



Pärnu maakohus karistas 48aastast Juri Poberežnõid tänavu 10. juunil tapmise eest seitsme aasta pikkuse vangistusega ning Tallinna ringkonnakohus jättis süüdimõistmise jõusse. Poberežnõi esitas ringkonnakohtu otsusele kassatsioonkaebuse riigikohtusse, kuid kõrgeim kohtuaste ei võtnud seda menetlusse ja seega jääb mehe süüdimõistmine lõplikult jõusse.



Raske kuritöö toimus mullu 8. jaanuaril Pärnumaal Halinga vallas asuvas korteris, kus Poberežnõil tekkis viinavõtmise ajal tüli joomakaaslasega. Poberežnõi tungis teisele mehele kallale ja peksis teda ligi 25 minutit käte ja jalgadega, kuni ohver suri.



Lääne prefektuuri kriminaalpolitseinikud lahendasid veretöö kiiresti ja juba järgmisel päeval peeti Poberežnõi kuriteos kahtlustatavana kinni. Seejärel taotles prokurör kohtult luba mees vahi alla võtta, mille kohus andis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles