Õppealajuhatajad täiustasid kambakesi jalgratast

Urmas Hännile
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õppimine kui tegevus.
Õppimine kui tegevus. Foto: Fotokonkurss „Õppimine on IN“

Pärnus läinud nädalal koos olnud riigi üldhariduskoolide kolmveerandsada õppealajuhatajat leidsid, et arupidamise kasutegur on suur.


„Niisugune koosolemine ja omavahel rääkida saamine on tihti oluliselt kasulikum kui kolm-neli päeva mingit loogikakoolitust,” väitis Pärnu Koidula gümnaasiumi õppealajuhataja Maia Erm. „Üsna hale on üksinda jalgratast täiustada, kambakesi tuleb see paremini välja.”



Haridus- ja teadusministeeriumi välishindamisosakonna asejuhataja Hille Vooremäe tõdes seoses õppealajuhatajate esimese nii mastaapse kokkusaamisega, et isegi kui õppealajuhatajad hommepäev oma liitu või ühendust ei loo, toob kohtumine kasu. „Uuringute järgi on parim viis midagi senisest paremini teha kogemuste vahetamine,” sõnas ta.



Õppetöö parendamine ja selle tulemuslikkuse tõstmine algab paratamatult õppealajuhatajast, kooli “südamest”.



Seda Vooremäe kinnitusel seepärast, et just õppealajuhataja teab kõige paremini oma õppeasutuses toimuvast ja nimelt õppealajuhataja ülesanne on hea seista selle eest, et kooli õpetajaskond toetuks praktikas parajasti kõige eesrindlikumale teooriale.



“Kui mõtte välja käisin, sain ainult positiivset tagasisidet,” meenutas Pärnus toimunud kohtumise organiseerinud Virve Laube, Pärnu linnavalitsuse haridusosakonna hariduse peaspetsialist. „Mul kasvasid lausa tiivad: kas tõesti tahavad kõik kokku tulla? Aga nii see oli.”



Ehkki õppealajuhatajate esimene üleriigiline kokkusaamine on möödanik, jätkub Laubel ja temaga koos kokkusaamise korraldanud Tallinna ülikooli avatud ülikooli täiendusõppekeskuse koolitusjuhil Virve Kinkaril üritusega seotud tööd.



„List’i paneme käima igal juhul, kokkulepe on olemas, ära on räägitud järgmine korraldajagi - Paide,” ütles Laube. „ Meil seisab aga Virvega ees kohutav töö: kõik kohtumisel kõlanud head mõtted süstematiseerida.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles