Õpilasfirmad üllatasid lennukate ideedega

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Urmas Luik

Laupäeval peeti Pärnus Port Artur 2 kaubanduskeskuses üle-eestilist õpilasfirmade jõululaata, kus osales 36 koolilaste ettevõtet.


Ürituse eestvedaja Mari Suurväli kiitis noorte innovaatilisi ideid ja oskust kasinate vahenditega põnevaid tooteid luua.



Õpilasfirmad kauplesid näiteks autorehvidest tehtud tumba, svammi sisse peidetud seebi, mustriliste pesulõksude, ruunikivide komplektide ja muruloomadega.



Tartu kunstigümnaasiumi noored Kristjan Nurmsalu (vasakul) ja Marcus Jürison tõid turule masu-pakid, mis sisaldasid kümmet igas majapidamises vajalikku asja. Kottide sisu oli erinev ja jäi kuni ostuni saladuseks. Poisid said eeskuju sotsialistlikust Eestist tuntud Brežnevi pakkidest.



Samal päeval peeti Kaubamajakas koolide ja õpilasfirmade müügipäeva “Jäärmark”, kus peale Pärnu ja Pärnumaa õppeasutuste osalesid külalised Narvast, Tallinnast ja Lõuna-Eestist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles