Koidula koolil on taas oma Koidulaulik

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Grete Elviste.
Grete Elviste. Foto: Ardi Truija

XIII vabariiklikul noorte etlejate konkursil “Koidulauliku valgel” esitasid koolinoored kõigist maakondadest ja suurematest linnadest Lydia Koidula pärandi kõrval Elo Viidingu luulet, noorema vanuseastme võitis Pärnu Koidula gümnaasiumi üheksandik Grete Elviste õpetaja Ille Rohtlaane juhendamisel.


Võistluse peapreemia võitis Tiiu Mürk Tamsalu gümnaasiumist, kes pälvis ka Elo Viidingu eripreemia.

Pärnumaale tuli veel noorema vanuseastme eripreemia, selle teenis välja Mari-Liis Puust Tori põhikoolist ja teda õpetas Elve Katai.

Koidula gümnaasiumi eripreemiad võitsid Laura-Retti Laos Pärnu Kuninga tänava põhikoolist (õpetaja Lia Viller) ja Sirli Algo Koidula koolist (Marge Kanniste).

Žüriisse kuulusid Koidula muuseumi kuraator Elmar Trink, Virve Laube Pärnu haridusosakonnast, Koidula gümnaasiumi direktor Rein Eglon, endine Eesti Raadio toimetaja Mari Tarand ja luuletaja Elo Viiding.

XIII üleriigilisel noorte etlejate võistlusel “Koidulauliku valgel” oli tänavu Koidula kaasautoriks Elo Viiding, noore põlvkonna üks säravamaid luuletajaid, kes debüteeris 1990. aastate algul ja kellelt ilmus hiljuti 8. luulekogu “Meie paremas maailmas”. Elo Viiding sai hiljuti Hiiumaal Ave Alavainult Betti Alveri käevõru, mis on tunnustus ja au noorele poeedile, kel tänavu 35. sünnipäev.

Üleriigiline noorte etlejate võistlus “Koidulauliku valgel” toimub Koidula nooruslinnas alates 1997. aastast. Üritust korraldavad Pärnu Koidula gümnaasium ja Koidula majamuuseum.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles