Pärnus kuulutati välja jõulurahu

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leegitsev tulepuu.
Leegitsev tulepuu. Foto: Urmas Luik

Tänase toomapäeva karges talveõhtus kuulutas Pärnu linnavolikogu esimees Cardo Remmel Pärnus Rüütli platsil välja jõulurahu.


„Pärnule ei ole olnud möödunud aasta kergete killast,“ avaldas volikogu esimees oma sõnavõtus linnarahvale. „Rasketel aegadel hoitakse üksteisega kokku. Soovin, et võtaksite aastalõpu meeleolus ja saginas aja maha ning pühendaksite aega peredele ja lähedastele.“



Koos jõulurahuga tähistati tänasel pööripäeval astronoomilse talve algust, mis kalendri järgi saabub kell 19.46.



Jõulumeeleolu jagasid linnarahvale puhkpilliorkester Saxon, tütarlastekoor Pöial-Liisid ja ansambel Liisud. Toomapäeva kommetest pajatasid ja kogu ettevõtmist juhatasid Maris Aljaste ja Mihkel Vinogradov Endla teatri noortestuudiost.



Tänane linnarahva kokkusaamine tipnes Üllar Kallau korraldatud tuleetendusega, kui talveks kaanega kaetud purskkaevu peal süüdati tulepuu. Rüütli platsil lookleva teeraja ääres särasid värskes lumes õueküünlad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles