Looduse Omnibuss teeb 1000. retke

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Ants Liigus

Pühapäeval, 27. detsembril teeb Looduse Omnibuss oma tuhandenda retke, mis viib Pärnust Paunküla metsade kaudu Tallinna välkfestivalile.


Pärnust Endla teatri eest kell 9 väljuv buss viib huvilised kõigepealt paariks tunniks koos Hendrik Relvega Paunküla metsadesse matkama ja sealt kella 14ks Tallinna linnahalli. Retke juht Pärnus Paunkülla on looduskaitsja Merike Palginõmm.



Linnahallis toimub välkfestival, millega tähistatakse Jaak Johansoni 50 aasta juubelit. Ühtlasi saab viimast korda istuda linnahalli saalis ja kauni muusika saatel vaadata suurelt ekraanilt ilusaid looduspilte. Näha saab “Lumekirpu lumehelbel”, Eesti Looduse fotovõistluse parimaid töid, Arne Adra, Fred Jüssi ja Sven Grünbergi pildikava “Jääst jääni”.



Kohal on loodusemehed Rein Maran, Aleksei Turovski, Urmas Tartes ja Hendrik Relve. Välkfestivali muusikud on Astrid Böning, Eike Vellend, Marika Kalkun, Jaak Tuksam, Robert Jürjendal, Villu Veski, iit Kalluste,Taavo Remmel, Jääboiler uue kavaga ja ansambel Jümaki.



Underi ja Viidingu luulet loeb Guido Kangur ning kell 18 lõppeva ürituse kunstiline juht on Rohke Debelakk.



Linnahallis kuulutatakse välja juubeliaasta “Eesti looduskaitse 100” ja sellele pühendatud fotovõistlus “Looduse aasta foto 10”.



Sõidu hind koos festivalipiletiga on täiskasvanuile 250 ja õpilastele 150 krooni, koolieelikutele tasuta. Buss on tagasi Pärnus kell 20.30. Registreerimine 648 1740, 5647 6297 või info@looduseomnibuss.ee.


Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles