PEAK ja TTÜ sõlmisid koostööleppe

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnumaa ettevõtlus- ja arenduskeskuse juhatuse liige Sulev Alajõe ja TTÜ innovatsiooni ja rahvusvaheliste suhete prorektor Tea Varrak kirjutasid alla koostööleppele.
Pärnumaa ettevõtlus- ja arenduskeskuse juhatuse liige Sulev Alajõe ja TTÜ innovatsiooni ja rahvusvaheliste suhete prorektor Tea Varrak kirjutasid alla koostööleppele. Foto: Erakogu

Pärnumaa ettevõtlus- ja arenduskeskus ning Tallinna tehnikaülikool sõlmisid koostööleppe eesmärgiga reguleerida pikaajalist ja järjepidevat tegevust ühishuvi valdkondades: teadusmahuka ettevõtluse arendamine; ühisturundus; rahvusvahelistumise toetamine; tehnoloogiliste lahenduste tutvustamine.

TTÜ viib lepingut ellu innovatsiooni- ja ettevõtluskeskus Mektory kaudu, mis on ettevõtteid aktiivselt kaasav interdistsiplinaarne innovatsioonikeskus, koondades ülikoolide eri valdkondade üliõpilasi, õppejõude, teadlasi ja ettevõtjaid projektide elluviimiseks.

Pärnumaa õpilastele avanevad võimalused on-line-kursusteks ja internetikoolituseks, õppeekskursioonideks Mektory uude majja ja uurimistööde tegemiseks.

Mektory pakub PEAKi vahendusel Pärnumaa ettevõtetele võimalust osaleda rahvusvahelistes koostöövõrgustikes, samuti oma seadmete ja laborite abiga välja töötada uudseid lahendusi, tooteid ja teenuseid kõrgema tootlikkuse, kliendi rahulolu ja ekspordi kasvu huvides.

Selleks saavad Pärnumaa võtmesektorite – metalli-, puidu- ja elektroonikatööstuse – ettevõtted prototüüpide loomiseks kasutada uusi laboreid.

Pooled leppisid kokku ka ühises välisinvestorite leidmises ja teenindamises.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles