Audru vald taotleb kalafarmi ümbruse ehituseks 35 miljonit

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suuresilla kohafarmi makett Audru vallas.
Suuresilla kohafarmi makett Audru vallas. Foto: HENN SOODLA/PRNPM/EMF

Pärnumaal asuv Audru vald taotleb Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuselt (EAS) 35 miljonit krooni valda kavandatava suure kalafarmi ümbruse infrastruktuuri ehitamiseks.


Audru vallavolikogu esimees Siim Suursild rääkis, et kalafarmi arendajad suhtlevad vallaga kogu aeg, aga reaalseid tegevusi seni pole. "Täna on ikkagi liiga palju alles jutu tasemel. Reaalne raha ei ole liikunud."



Samas on vald tema sõnul arendajate innustusel ja kaasabil esitanud EASile krundiväliste infrastruktuuride rajamiseks taotluse.



Taotletava rahaga rajaks vald teed, valgustuse, kõnniteed, ristmiku, torustiku kommunikatsioonid ja tõstaks ümber kõrgepingeliini.



Miljardeid kroone maksev hiigelkalafarmi projekt ootab arendaja ASi Fjordfresh Holdingu juhatuse liikme Alar Oppari sõnul investorite lõplikke otsuseid, mida seni pidurdab kriminaalmenetlus.



Riigiprokuratuur menetleb praegu endise riigiametniku Oppari ja taanlasest ärimehe Thorben Nielseni võimalikku pistiseandmist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles