Idee Audru kohafarmist püsib hinges

Asso Puidet
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Audru vallavanem Margus Joonas (esiplaanil) ja vallavolikogu esimees Siim Suursild.
Audru vallavanem Margus Joonas (esiplaanil) ja vallavolikogu esimees Siim Suursild. Foto: Urmas Luik

Audru valla juhid, volikogu esimees Siim Suursild ning vallavanem Margus Joonas pole kaotanud usku, et pealt 1000 inimesele töökohta tõotav kohafarm Audru lähistele tuleb.


“Nende info on selline, et ikkagi märtsis hakkavad kindlasti ehitama,” ütles kohafarmi arendajatega vestelnud Joonas.



Valla poolt vaadates võinuks ehitustegevus, mis ühtekokku nõuab ligi seitse miljardit krooni, juba täies hoos olla. Sai ju keskkonnakaitsjatega tuliseid vaidlusi tekitanud detailplaneering vallavolikogu maikuisel istungil lõpuks kehtestatud.



“Vald on täitnud enda esmafunktsiooni, mis oli planeeringu kehtestamine, elluviimine sõltub juba investorist,” kinnitas Suursild.



Praegu aga ootavad vallavalitsuses ehitusluba kohafarmi ümbritsevate infrastruktuuride projektid. Just nende koostamine osutunud Joonase andmeil plaanitust keerukamaks ja aeganõudavamaks, mistõttu suvel ei saadud ehitustöödega pihta hakata, nagu kavandatud oli. “Nad lootsid, et juulis on see valmis, aga tegelikult said nad selle valmis alles oktoobris,” sõnas Joonas.



Nüüd aga võib lähima kuu jooksul infrastruktuuri rajamiseks ehitusloa välja anda. “Asjad on kontrolli all ja tundub, et kõik toimib,” avaldas Joonas optimismi.



Ent nagu Suursild toonitas, käib jutt siiski ehitusprojektist, mis hõlmab krundiväliseid rajatisi nagu teed ja tänavavalgustus, mitte kalafarmist, millest peaks saama maailma suurimaid. “Kinnistule ehitatava kalakasvanduse projektid ei ole tänaseni Audru vallavalitsusse jõudnud,” märkis volikogu esimees.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles