Kvaliteediühing tunnustas Pärnu kutsehariduskeskust

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnumaa kutsehariduskeskus.
Pärnumaa kutsehariduskeskus. Foto: Urmas Luik

Eesti kvaliteediühing tunnustas Pärnumaa kutsehariduskeskust kui edasipürgivat organisatsiooni.


Eesti kvaliteediühing tõstab esile organisatsioone, mis niigi hästi toimivatena teevad pingutusi veelgi paremateks olemise nimel, vahendasid ERR.ee teleuudiseid.



Mõte tiitlile kandideerida tuli paaril Pärnumaa kutsehariduskeskuse töötajal kvaliteediühingu koolitusel, kus säärasest innustusest kõneldi. Tiitliga ei kaasne mingit rahasüsti, küll motiveerib see head meeskonda end veel ühtsemana tundma.



"Tahame lihtsalt kõike võimalikult hästi teha," rääkis Pärnumaa kutsehariduskeskuse direktor Riina Müürsepp. "Ja alati juhtub ka äpardusi, aga me püüame vähemalt, tahame ühtemoodi mõelda ja ühtemoodi tunda. Ja seesama lause "kutse heast koolist" on see, et kutsume kõiki õppima ja püüame parima kutse anda, mis meie võimuses täna anda on."



Edasipürgiva organisatsiooni tiitel on kaheaastane tunnustus neile, kes on leidnud oma töös kitsaskohad ja omavad selget visiooni, kuidas neist vabaneda. Näiteks viis aastaid tagasi mitme kooli ühinemise järel sündinud Pärnumaa kutsehariduskeskus viis konkursi käigus kogu oma laomajanduse ühtsetele alustele.



"Projektidega on niimoodi, et ei piisa ainult sellest, et peame mingisuguse uue valdkonna välja mõtlema, vaid see tuleb ka ellu viia," rääkis Eesti kvaliteediühingu juhatuse aseesimees Tiit Hindreus. "Ikkagi pidev parendamine. Mitte ajada segamini sõnaga "parandamine" - et kogu aeg oleks midagi nässus. Et ollakse juba tasemel, aga ikkagi tahetakse veel uuele tasemele jõuda."



Pärnumaa kutsehariduskeskus on üks 16 asutusest, mis 2009. aastal edasipürgija tiitlile kandideeris, ning esimene seitsmest selle väljateeninust, kes vastava tunnistuse kätte sai.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles