Pärnu tunnustab tublisid haridustöötajaid

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuninga tänava põhikool.
Kuninga tänava põhikool. Foto: Ants Liigus

Pärnu linnavalitsus tunnustab Pärnu Kuninga tänava põhikooli linna hariduspreemiaga. Veel anti välja haridusjuhi, õpetajate, noore õpetaja, aastate õpetaja ja noorsootöötaja preemiad.

Pärnu linna hariduspreemia pälvis sel aastal Pärnu Kuninga tänava põhikool väärtuskasvatuse ja õppijakeskse õppeprotsessi elluviimise ning Pärnu hariduselu edendamise eest. Toimides koolituskeskusena nii lapsevanematele kui õpetajatele, on Kuninga kool eri huvigruppide jaoks haridustempliks.

Aasta haridusjuht on Pärnu Hansagümnaasiumi direktor Silja Kikerpill, kes on aastate jooksul Pärnu Hansagümnaasiumist välja arendanud kaasaegse ainult gümnaasiumiklassidega kooli, mis pakub õppijale laia valikut akadeemilistest ainetest loovate ja praktiliste valikaineteni. Tänavu täienesid õppijate valikuvõimalused veelgi. Akadeemilised tulemusedki on Hansagümnaasiumi õpilastel üha paremad. Tänu Kikerpilli tööle ja isikuomadustele on Pärnu Hansagümnaasium kool, kuhu tahetakse õppima tulla kaugemaltki kui Pärnumaalt.

2013. aasta õpetajaid Katrin Hildunen-Alvelat, Tiiu Leiburit ja Kalle Viiki võiks ühiste märksõnadega nimetada: aktiivne ellusuhtumine, sõbralikkus ja pühendumine.

Katrin Hildunen-Alvela on Pärnu Kesklinna lasteaia muusikaõpetaja, kes armastab lapsi ja oma tööd. Tema loodud laulud, värsid ja mängulised tegevused köidavad nii lapsi kui täiskasvanuid ning innustavad looma uut. Hildunen-Alvela eestvedamisel töötab Kesklinna lasteaia folkloorirühm. Ta on Pärnu linna muusika aineühenduse juht ja juhib Pärnu keskraamatukogu Mürakarukooli. Hildunen-Alvela eestvedamisel avaldati kogumik „Laulud ja laulmängud Pärnust”.

Tiiu Leibur on Pärnu Koidula gümnaasiumi algklasside õpetaja. Ta kasutab õppetegevuses mitmeid veebikeskkondi ja on loonud interaktiivseid õppematerjale. Leibur on jaganud oma kogemusi Pärnu linna ja maakonna õpetajatele. Sel aastal anti Leiburi juhitud eTwinningu projektile Euroopa kvaliteedimärk.

Kalle Viik on Pärnu Sütevaka humanitaargümnaasiumi eesti keele ja kirjanduse õpetaja. Tema õpilased on aastaid edukalt esinenud emakeeleolümpiaadidel ja näidanud suurepäraseid teadmisi riigieksamitel. Ta on kolleegidele jaganud kogemusi riigieksamiks ettevalmistamisest ning tema antud tunnist tehti video-õppematerjal eesti keele õpetajate jaoks.

Pärnu linna tänavuseks nooreks õpetajaks Pärnus nimetati Ülejõe gümnaasiumi klassiõpetaja Jaana Järv, kes on oma nõudmistes järjekindel, jäädes samal ajal laheks ja sõbralikuks. Tema suhtlemisoskus on loonud head kontaktid nii vanemate kolleegide kui lapsevanematega.

Pärnu linna aastate õpetaja preemia pälvis tänavu Pärnu Raeküla kooli õpetaja ja ringijuht Sirje Raudsik. Tema pika õpetajatöö viimased 18 aastat on möödunud, õpetades Pärnu Raeküla koolis teatriõpetust ja sõnakunsti. Raudsiku Raeküla koolis lavastatud etenduste ja luulekavade nimekiri on pikk. Ta on õpetanud oma õpilased kuulama ja kasutama ilusat sõna heas eesti keeles. Ta on mitme draamaõpetuse õpiku autor.

Aasta noorsootöötaja Olle Nõmm on Pärnu noorte vabaajakeskuse noorsootöötaja. Nõmm on olnud seotud vabaajakeskusega alates selle loomisest, olles keskust aktiivselt kasutav bändiproove tegev noor, hiljem vabatahtlik noorsootöötaja. Praeguseks on Nõmmest saanud keskuse noorsootöötaja, kes toetab omalt poolt nõu ja jõuga bändiproove tegevaid noori ja innustab neid korraldama kontserte, saamaks lavakogemusi. Paljudele noortele on ta oma suurepärase pillimänguoskusega suureks eeskujuks. Noored iseloomustavad Nõmme kui rõõmsameelset vabalt suhtlejat, kellel on väga hea huumorimeel.

Hariduse aastapreemia on 1930 eurot, teised hariduspreemiad 810 eurot.

Hariduspreemiad antakse üle reedel Pärnu kontserdimajas pidulikul õhtul „Sulle, õpetaja“.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles