Lapsed tegelevad koolivaheajal robootikaga

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koolivaheaja sisustamise üks võimalus on ehitada roboteid.
Koolivaheaja sisustamise üks võimalus on ehitada roboteid. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Koolivaheaja sisustamise üks võimalus on ehitada roboteid ning lõpetada talvine koolipuhkus RoboMiku jalgpalliturniiriga.


Põhikooli vanemate klasside õpilaste ehitatud RoboMikud ajasid täna jalgpalle väravasse kolmes kohas: Tallinna reaalkoolis ning Tartu Kivilinna ja Pärnu ühisgümnaasiumis, vahendas "Aktuaalne kaamera".

Pärnu ühisgümnaasiumis olid omavahel mõõtu võtmas Lääne piirkonna robootikahuvilised. Siinsed lapsed on RoboMiku võistlusega ühinenud teist korda, tulevikus loodavad korraldajad kaasata  ka Ida-Viru piirkonna, et terve Eesti noorte robotiehitajatega kaetud saaks.

Võistluste eestvedaja on MTÜ Robootika, rahaga toetavad haridusministeerium ja Tiigrihüppe Sihtasutus.

"Mõte ongi selles, et reklaamida robootikat kui tegelikult ühte olulist osa, mis võiks koolides olla esindatud, aga senini ei ole veel nii palju, kui võiks," ütles Heilo Altin MTÜ  Robootikast.
 
RoboMiku talvise vooru võitja ei selgunud tänase jalgpalliturniiri käigus, üldvõitja selgub järgmise nädala jooksul, kui võistkondade punktid üle Eesti on kokku arvestatud ja pingeritta seatud.

"Kaugem eesmärk oleks see, et lõpuks siis parimatega, kes siin saavutavad midagi, jõuda välismaale, kus Eesti praegu veel paraku esindatud ei ole. Võib-olla kunagi käia näiteks ära Taiwanis, kus toimuvad ka Lego iga-aastased võistlused," rääkis Heilo Altin.

Kui keegi arvab, et robotite maailm on poiste pärusmaa, ta sügavalt. Sügisesel RoboMiku voorul tegi ilma näiteks Are põhikooli tüdrukute võistkond, kes läks koju ühe alavõidu ja ühe teise kohaga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles