Turvatöötaja pani vaegnägija elu ohtu

Asso Puidet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Praktikant Marika Luik töötab Agape keskuses sekretärina ja kui parasjagu tööülesandeid pole, tinistab ta nelja-aastase Donna rõõmuks kitarri.
Praktikant Marika Luik töötab Agape keskuses sekretärina ja kui parasjagu tööülesandeid pole, tinistab ta nelja-aastase Donna rõõmuks kitarri. Foto: parnupostimees.ee

Pärnu Jannseni tänava Säästumarketi turvanaine peletas poodi šokolaadi ostma tulnud pimeda Marika Luige tänavale, kuna tal oli juhtkoer kaasas.

“Tundsin, et veresuhkur on madal, ja kuna mul midagi magusat kotis ei olnud, läksin sinna šokolaadi ostma,” meenutas Luik.

Suur oli aga Luige üllatus, kui turvanaine Ere Püüding ta tee tõkestas ning teatas, et nende poes koeraga ei käida. Liiati koeraga, kel pole suukorvi peas.

Turvajuht ei uskunud juttu juhtkoerast

Tegelikult ei tohigi Donnal, kes on Pärnu ainuke juhtkoer, korvi peas olla, sest tema tööülesanne on üles korjata kõik perenaisel kogemata käest pudenenud asjad.

Luik selgitas turvanaisele, et on selles Säästumarketis ennegi sisseoste teinud ja siiani pole talle takistusi tehtud. “Soovitasin tal poe juhatajale helistada, sest olin kindel, et juhataja lubab,” sõnas ta.

Kuniks turvanaine telefoniseanssi pidas, oli Luik jõudnud lettide vahele ja šokolaaditahvli välja valinud. Selles aitas teda kaasas olnud tuttav tütarlaps. Ihaldatud magusat osta tal ei õnnestunud.

Luige väitel haaras turvanaine tal küünarnukist, talutas ukseni ja lükkas tänavale. “Tõsiselt alandav oli see, et pood oli rahvast täis ja mind visati sealt välja nagu mõnda ülipurjus alkohoolikut,” ei varjanud Luik nördimust.

Püüding eitab väljaviskamist, kinnitades Pärnu Postimehele, et Luik lahkus ise kauplusest pärast seda, kui talle oli viisakalt teatatud, et suukorvita koer häirib teisi poesviibijaid. “Ma armastan, käed p e peal, käia ja mul ei olegi sellist kommet, et kätele voli anda,” lükkab Püüding ümber küünarnukist haaramise.

Käsu Luik poest eemaldada saanud turvanaine AS Falck Lääne-Eesti turvajuhilt Aivar Lahesaarelt, kes olla öelnud, et loom on loom.

Lahesaare ei eitanud käsu andmist. ”Igasugu inimesi on ja ma arvasin, et mingi pahatahtlik inimene nimetab oma suurt hundikoera juhtkoeraks,” põhjendas ta.

Turvafirma palub vabandust

Poe juhataja Lea Teegelmann ei jäänud turvafirma käitumisega rahule ja tegi sellest turvatöötajaga juttu. “Niisama hästi oleks võinud ju ratastoolis inimesele öelda, et ratas on ratas ja sellega poodi ei tulda,” ütles Teegelmann.

Pärnu linna loomade pidamise korra kohaselt võib juhtkoeraga siseneda üldiseks kasutamiseks mõeldud ruumidesse.

Luik, kes suhkruhaiguse tõttu nägemise kaotas, oleks võinud nüüd liiga madala veresuhkru tõttu koomasse langeda või koguni elu kaotada. Õnneks jõudis ta lähedal asuvasse Agape telki, kus talle turgutuseks kommi anti.

“Meil jääb üle ainult vabandust paluda,” nentis Lahesaare.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles