Kohus algatas Pärnu Keskuse saneerimise

Teet Roosaar
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Keskus.
Pärnu Keskus. Foto: Ants Liigus

Pärnu maakohus algatas täna Pärnu Keskuse omaniku Aida Partnerid OÜ saneerimismenetluse ja määras saneerimisnõustajaks Katrin Prüki.


Saneerimisnõustaja peab koostama ettevõtja nimel saneerimiskava, korraldama selle vastuvõtmise ja esitama saneerimiskava kohtule kinnitamiseks hiljemalt 15. märtsil. Kuni saneerimiskava kinnitamise otsustamiseni lükatakse ettevõtte pankrotimenetluse algatamine edasi.



Aida Pantnerite pankrotimenetluse algatamist soovis AS UniCredit Bank Eesti filiaal, kes nõuab firmalt 183 miljonit krooni. Peale panga soovivad Aida Partneritelt raha Eston Ehitus (23 miljonit) ja Aida Partnerite omanikfirmad. Pärnu Keskus on bilansis hinnatud 333 miljonile ja Arco Vara poolt 259 miljonile kroonile.



Aida Partnereid esindava vandeadvokaadi Maivi Otsa sõnul on Aida Partnerite makseraskuste põhjuseks Pärnu Keskuse avamise venimine (2008. aasta sügise asemel 2009. aasta kevadel), majanduslangus, korterites avastatud ülenormatiivne müra ja eelmise aasta sügisel kätte jõudnud laenu tagastamise tähtaeg.



Otsa jutu järgi on Suurbritannia pank Hallmark Finance valmis Unicredit Panga laenu saneerimise korral refinantseerima ning osa võlausaldajaid võib nõudeid ajatada ja osaliselt omakapitali konverteerida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles