Päästjad jõudsid Haitile

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Port-au-Prince'i lennuväli Haitil.
Port-au-Prince'i lennuväli Haitil. Foto: AFP / Scanpix

Kaks Haitile saadetud päästemeeskonna liiget on juba tööd alustanud, kolm logistikut jõudsid katastroofipiirkonda täna hommikul.


Päästeameti pressiesindaja Marek Simulman ütles BNSile, et kolm Haitile saadetud Eesti päästemeeskonna logistikut - Enn Eberg, Avo Kiik ja Jaanus Saar - veetsid terve esmaspäeva Haiti naaberriigi Dominikaani pealinna Santo Domingo lennujaama terminalis, otsimas edasilennu võimalust. Teisipäeva hommikul jõudis kolmik Haitile.



Logistikute ülesanne on välilaagri püstitamine ja majandamine. Rahvusvaheline humanitaarpartnerluse programm (IHP) on Haitile saatnud kaks välilaagrit kokku 200 inimesele. Üks laagritest on Rootsi oma ja teine Norra, Taani, Soome ja Eesti segalaager.



Teisipäeva lõuna ajal jõudis Haiti pealinna Port-au-Prince'i päästemeeskonna IT-spetsialist Indrek Juhanson, kes alustas tööd rahvusvahelises operatsiooni koordineerimisstaabis (OSOCC), kus ta tegeleb staabi IT- ja sidelahendustega. "Indreku ülesanne on tagada OSOCCile oma võrk, et inimesed saaksid omavahel ja ka välismaailmaga suhelda," sõnas Simulman.



Juba varem Haitile jõudnud päästemeeskonna liige Gert Teder jätkab tööd Port-au-Prince'i lennujaama terminalis.



Alates teisipäevast muutub sealne vastuvõtukeskus ärasaatmiskeskuseks, mille kaudu toimetakse katastroofipiirkonnast välja seal viibivad võõramaalased.



Simulman märkis, et Haiti pealinna põhiprobleemid on endiselt vee- ja toidupuudus, peavarjuta jäänud inimesed, lõppevad kütusevarud, marodöörlus ning hukkunute koristamine ja matmine.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles