MTÜ Tulevikus tegutseb kõigi aegade suurim arv töötuid

Grete Naaber
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
MTÜ Tulevikus tööd leidnud Arne ja Heinar (esiplaanil) viivad puud tellijale Oja tänavas otse koju.
MTÜ Tulevikus tööd leidnud Arne ja Heinar (esiplaanil) viivad puud tellijale Oja tänavas otse koju. Foto: Ants Liigus

Kui tööotsijate arv Pärnus MTÜ Aktiviseerimiskeskuses on tavaliselt alla 100 jäänud, siis praegu on see aegade suurim – 158.


“Nii palju pole meil kunagi olnud,” tõdes keskuse juhataja Priit Ruut. “Väga palju on lisandunud naisi. Uute tulijate puhul torkab silma, et nende hulgas on oskajaid inimesi, lausa meistreid. Näiteks mõni teeb varjupaigas isegi plaatimistööd.”



Ruudu sõnutsi pole nii suurele hulgale kerge tööd leida. Enamik naisi tegutseb Tuleviku ringluspoes Vee tänaval, kus saab teha käsitööd, koristada ja müügitööski kätt harjutada. Ringluspood vajab mehi, kes oskavad mööblit kokku panna. Poes olevatki kaalumisel mitme vahetusega töö, et kõigile tegevust jaguks.



“Praegu leiab ringluspoes rakendust 24 keskuse klienti,” märkis Ruut.



Meestele usaldatakse keskusesse toodud vana mööbli remonditööd, Soomest saadud jalgrataste putitamine, kolataksoga sõitmine. (Nii kutsutakse autot, mis toob inimeste annetatud vana mööbli ära.) Neid tegevusi toetab Euroopa sotsiaalfond.



“Õnneks on talv ja lumerookimine päevakorras. Memmekesed helistavad ja tellivad abi kõnniteede puhastamisel, isegi ühistud on meie poole pöördunud,” avaldas Ruut.



Juhataja on üpris rahul sellega, et kunagi hakkas Tulevik küttepuid tegema. Nüüd olevat nii, et anna töö ainult kätte. Isegi kuivi kasepinde 35-liitristes võrkkottides jagub müügiks. Puid tehakse juurde. Pärnu linnavalitsus lubab Tallinna maantee ääres Savi tänava kandis koristada murdunud puid ja võsa. Puud saab Tulevik endale.



Igapäevase neljatunnise töö eest makstakse Tuleviku kliendile kuutasuks toimetulekutoetuse summa – 1000 krooni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles