Vanuritel läheb vihaga vehkimine kallimaks

Asso Puidet
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pesemisruum Pärnus Karja tänaval asuvas ühissaunas.
Pesemisruum Pärnus Karja tänaval asuvas ühissaunas. Foto: Ants Liigus

Pärnu pensionäride elu võtab üha süngemaid toone. Esmalt jäid nad Keskerakonna võimult kukutamise tagajärjel ilma iga-aastasest 500kroonisest toetusest, nüüd selgub, et ühissauna pileti eestki tuleb hakata varasemast rohkem maksma.


Nimelt kergitas linna ainsat avalikku sauna haldava OÜ Kümbluse nõukogu linnavalitsuse toetuse vähenemisele viidates pensionäride saunapileti hinda.



Alates järgmise nädala neljapäevast tuleb pensionäridel senise 38 krooni asemel loovutada Karja tänava sauna külastamise eest 45 krooni. Nädalavahetusel kümblemine kallineb memmedele-taatidele viis krooni: 45-lt 50 kroonini.



“Ellujäämiskursuse läbimiseks on vajalik range kulude kokkuhoid igalt kululiigilt ning mõelda läbi võimalikud tulubaasid,” selgitas Kümbluse nõukogu liige ja linnavolikogu sotsiaalkomisjoni aseesimees Krista Nõmm.



Ilmselt tulubaasidele mõeldes otsustaski Kümbluse kolmeliikmeline nõukogu ühehäälselt, pärast seda, kui oli selgunud, et linnavalitsus neid küsitud 601 000 krooni asemel 369 200 krooniga toetab, nagu eelarvekavas praegu kirjas, kruvida hinda otsa just pensionäride saunapiletitele.



Seevastu nooremale, tööeas rahvale läheb saunas käimine Kümbluse tahtel varasemast tunduvalt odavamaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles