Tudengite saunapilet odavam kui eakatel

Asso Puidet
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnus Karja tänaval asuv ühissaun.
Pärnus Karja tänaval asuv ühissaun. Foto: Ants Liigus

Pärnu linnavalitsuse toetuse vähenemise ettekäändel pensionäride saunapileti hinda tõstev OÜ Kümblus jätab samast katlast raha saavate noorte saunasõprade piletihinna muutmata.


Vähemalt esialgu. “Kui saame teada lõpliku dotatsiooninumbri, ei välista nõukogu seda, et järgmisena oleme sunnitud tõstma laste ja noorte saunapileti hinda,” märkis Kümbluse nõukogu liige Krista Nõmm.



Samal ajal kui pensionäridelt nende enda raha eest järgmist nahka kooritakse, plaanib Kümbluse nõukogu, kus 16. detsembrist istuvad Vladimir Klevtsovi kõrval Ranno Künnapi ja Hillar Talviku asemel Kaja Martinson ja Krista Nõmm, ülejäänud kundedele hinnasoodustusi.



Nii on tehtud otsus, et tudengidki peavad linnavalitsuse antava dotatsiooni arvelt soodsamalt sauna pääsema. Nädalapäevast sõltumata küsitakse neilt alates 11. veebruarist ihuharimise eest senise 70 krooni asemel 40 krooni.



Peale üliõpilaste pakutakse järgmisest nädalast soodustust lahkelt teistelegi, kes senimaani pidanud 70kroonise täispileti lunastama. Laupäeval, kui sauna külastatavus kõige väiksem, hakkab saunapilet neile maksma 50 krooni.



Nõmme andmetel on plaanis pakkuda ettevõtetelegi soodsaid sauna kuukaarte, mida firmad saavad töötajatele jagada. Veebruaris tuleb aga sõbrakampaania, mis võimaldab tasuta pääsme kõigile, kes tulevad saunamõnusid nautima koos sõbraga. Samuti hakatakse osutama soodushinnaga peresauna teenust.



Seega üritab Kümbluse nõukogu hindu langetades meelitada sauna uusi kliente. Ehk olla atraktiivsem ja nähtavam, nagu ütles Nõmm.



Kui palju on saunal aga pensionäridest kliente, kellele ühissaun ainus võimalus ihu rookida ja kellel seetõttu võib julgelt piletihinda tõsta, jääb ebaselgeks. Teada on niipalju, et möödunud aastal müüdud 41 735 piletist olid kolm neljandikku pensionäride ja alaealiste sooduspiletid. Sauna juhatajal, kellel võiks asjast täpsem ülevaade olla, pole enda kinnitusel voli ajakirjanikega rääkida ega oma nime öelda.



Peale Karja tänava sauna haldab Kümblus Jannseni tänava ühissauna, mis on renoveerimiseks suletud. Mullu aprillis valmis renoveerimisprojekt, ehitusluba saadi novembris. Ent tööd ei alanudki. Nõmm nentis, et sauna renoveerimine on langenud keerulisele ajale, mistõttu ei julge ta välja käia vekslit, millal linnarahvas remonditud sauna pääseb. “Pigem tuleks mõelda alternatiivsetele lahendustele,” pakkus ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles