Linnavalitsus küsib volikogult keskuse rajamiseks raha

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu linnavalitsus.
Pärnu linnavalitsus. Foto: Ants Liigus

Pärnu linnavalitsus soovib seada A. H. Tammsaare pst 57 kinnistule kümneks aastaks tasuta hoonestusõiguse Pärnumaa omavalitsuste liidu kasuks, et rajada sinna keskkonnahariduskeskus.


Ühtlasi tahab linnavalitsus Pärnu linnaeelarvest aastatel 2011-2015 võtta kuni 5,6 miljonit krooni projekti “Pärnumaa keskkonnahariduskeskuse infrastruktuuri väljaarendamine” tarbeks. Selle rahaga aitaks linn kaasfinantseerida omavalitsuste liidu omafinantseeringut keskkonnahariduskeskuse loomisel.



Nii Pärnu linn kui Pärnumaa omavalitsuste liit soovivad rajada Pärnumaa keskkonnahariduskeskuse Tammsaare puiestee äärde. Loodavasse keskusesse viiakse üle loodusmaja, mis jätkab tegevust küll Pärnu linna huvikoolina, kuid hakkab pakkuma tänapäevast keskkonnaharidust ja täiendusõpet nii linna kui maakonna inimestele.



Pärnumaa keskkonnahariduskeskuse väljaarendamiseks soovib Pärnumaa omavalitsuste liit esitada projektitaotluse Euroopa Liidu struktuurifondide vahenditest struktuuritoetuse saamiseks.



Projekti omafinantseeringu minimaalne määr on 10% projekti abikõlblikest kuludest. Arvestades, et linn on panustanud ökomaja rajamiseks eelnevatel aastatel 1,33 miljonit krooni (ehitusgeoloogilised uuringud, eskiisprojekt ja eelprojekt), on linna panus nimetatud projekti alates 2011. aastast 5,6  miljonit krooni. Projekti kogumaksumus on 56 miljonit krooni. (PP)


Kommentaarid
Copy
Tagasi üles