Aednike kool alustab ja lõpetab talvel

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Voltveti mõisahoone.
Voltveti mõisahoone. Foto: Urmas Luik

Detsembris anti Tihemetsas lõpudiplom kaheksale aianduse eriala õpilasele, nüüd oodatakse kooli kümmet uut õppurit.


“Meie kool on huvitav selle poolest, et sobib väga erinevas vanuses inimestele. Teadmisi on siin omandanud nii 16- kui 60aastased või veel vanemad inimesed, kusjuures ligemale pool on olnud koduperenaised,“ rääkis Tihemetsas asuva Pärnumaa kutsehariduskeskuse Voltveti koolituskeskuse metsanduse ja aianduse juhtivõpetaja Marje Kask.



Tegu on tasuta õppega ja õppekava koostamisel on lähtutud riiklikust aianduse õppekavast. 30 protsenti õppest toimub kooli juures ja 70 protsenti ettevõttes. Praktika ajal makstakse õpilasele töötasu. Õpitakse aasta aega, mis annab vilumused töötamiseks aedniku abilisena.



“Võtame huvilisi vastu neljandat talve, õppetöö algus on 1. märts. “Sisseastujal peab olema vähemalt põhiharidus,” märkis Kask.



Voltveti koolituskeskus pakub peale teadmiste mugavustega õpilaskodu, siin tegutsevad kohvik ja söökla. Õppijaile kompenseeritakse osaliselt sõidupiletidki. (PP)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles