Pärnumaa väärtustab Vapimärgiga nelja tegusat inimest

Riina Martinson
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raul Peetson.
Raul Peetson. Foto: Urmas Luik

Täna toimus maavanem Andres Metsoja juhatamisel Pärnumaa vapimärgi nõukogu koosolek, kus otsustati anda vapimärk kui maakonna kõrgeim tunnustus neljale tegusale, maakonna arengule oluliselt kaasa aidanud pärnumaalasele.


Pärnumaa vapimärki number 75 hakkab kandma Heldur Hiis, kes 32 aasta jooksul on üles ehitanud Kurgja talumuuseumi ning kelle töö muuseumi arendamisel ja Eesti põllumajandusajaloo tutvustamisel on hindamatu. Hiisi direktoriks oleku ajal sai tavaks sügisene suurüritus - vanarahva kombeid ja majapidamistöid tutvustav talupäev, mis läinud aastal toimus 17. korda.



Heldur Hiisi kandidatuuri esitasid Pärnumaa vapimärgi nõukogule Carl Robert Jakobsoni talumuuseum ja C. R. Jakobsoni sihtasutus.



Pärnumaa vapimärk number 76 väärtustab kauaaegse maavanema, praeguse Pärnu linnapea Toomas Kivimägi panust maakonna arendamisel. Maavanem 1993. aastast, on Kivimägi toetusel valminud mitu maakondliku tähtsusega objekti, nagu Pärnu haigla, Tartu ülikooli Pärnu kolledž, Jõulumäe tervisespordikeskus, Audru ja Kilingi-Nõmme ümbersõit, ja alanud Via Baltica Pärnu ümbersõidutee ehitus.



Toomas Kivimägi kandidatuuri esitas Pärnumaa omavalitsuste liit.



Pärnumaa vapimärgi number 77 omistas nõukogu Pärnu Postimehe ajakirjanikule Silvia Paluojale, kes oma kutsetööga on andnud märkimisväärse panuse Pärnumaa maaelu ja kultuuri väärtustamisse, vabatahtlikuna kaasa aidanud kodanikuühiskonna arendamisele ning heategevuse laiendamisele ja Eesti sõjameeste mälestuskiriku taastamisele Toris, samuti ajaloo jäädvustamisele arvukates kirjutistes.



Silvia Paluoja kandidatuuri esitasid Pärnumaa omavalitsuste liit, MTÜ Pärnu Zonta Klubi ja Tori kiriku taastajate ühendus.     



Pärnumaa vapimärk number 78 on omistatud Raul Peetsonile, kes on OÜ Halinga tegevjuht, Halinga vallavolikogu esimees ja Kaitseliidu Korbe malevkonna pealik.



Peetson on Halinga valla suurim tööandja ja põllumajanduse arendaja, kes karjakasvataja ning põlluharijana on aidanud maakonda arendada.



Raul Peetsoni kandidatuuri esitas Halinga vallavalitsus.



Pärnu linna ja maakonna vapimärgid antakse üle 23. veebruaril Eesti Vabariigi 92. aastapäevale pühendatud aktusel Pärnu kontserdimajas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles