Are rahvas pani välja jahitrofeed ja maalid

Anu Jürisson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaak Jäme oma lastud karuga.
Jaak Jäme oma lastud karuga. Foto: Urmas Luik

Pärivere klubisse aastapeole kogunenud Are valla jahimehed panid samasse üles jahitrofeede näituse, mida saab uudistada veebruari lõpuni.


Üleeile õhtul vahetus Are valla juurtega Pärnu kunstiklubi liige Marju Loorentsoni maalide näitus maalimise, luuletamise ja talupidamisega tegeleva Tiiu Lehiste maalidega ja käsitöömeister Heli Tõrva tikitud piltidega.



Are jahimeeste seltsi esimehe Jaak Jäme sõnutsi on aastate jooksul kogutud ja välja pandud trofeed kõik kuld- või hõbemedali väärilised. Kaks emakaru on kütitud Jõgevamaalt, uhkete sarvedega hirv Hiiumaalt ja muud loomad, sealhulgas ilves, Are ja Suigu metsadest.



Mitu luulekogu välja andnud Tiiu Lehiste hakkas enda jutu järgi maalimise vastu huvi tundma Pärnu luuletaja-kunstniku Luule Luuse ärgitusel.



Heli Tõrva elas kuus aastat Ameerikas peres seeniore hooldades ja kuna tööst jäi palju aega üle, avastaski ta piltide tikkimise maailma.



Naiste tikitud pilte ja maale on võimalik vaadata märtsi lõpuni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles