Pärnu Vene kooli neiu võitis Kelami esseekonkursi

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valeria Tšernõi.
Valeria Tšernõi. Foto: Erakogu

Tunne Kelam tunnustas parimaid venekeelsete gümnaasiumide õpilastele korraldatud esseekonkursil “Sallivusest” osalenud noori, üks võitjatest on Valeria Tšernõi Pärnust.


Teist korda toimunud konkursi žürii kuulutas välja kolm võitjat: Valeria Tšernõi Pärnu Vene gümnaasiumist, Alevtina Pankova Ahtme ja Kristiine Ojamäe Kohtla-Järve Tamme gümnaasiumist.



Tšernõi eesti keele õpetaja Merle Taggu sõnade järgi kirjutas Valeria võidutöös oma lapsepõlvekogemusest: kuidas ta vähese eesti keele oskuse pärast hätta sattus ja end üsna halvasti tundis. Tüdruk otsustas keele ära õppida.



“Tuleb end kätte võtta ja muuta midagi endas, mitte süüdistada teisi,” leidis Valeria, kes keeleoskajana tunneb end eestlastega võrdväärse Eesti kodanikuna.    



Taggu ütlust mööda on 11. klassis õppiv Valeria väga tubli, aktiivne ja alati hõivatud, võttes osa nii eesti- kui oma emakeelsetest konkurssidest.



Konkursi žürii esimehe, kirjanik Arvo Valtoni sõnul on tänavused tööd nii sisult kui keelelt kõvasti paremad kui mullused. "Ja üldse on keeleleidlikke sõnastusi," arvas Valton.



Konkursi korraldaja, Euroopa Parlamendi saadiku Tunne Kelami jutu järgi oli esseekonkursi teemaks valitud teadlikult “Sallivus”. “See tähendab paremat mõistmist, austust, koostööd ja dialoogi eri kultuuride, kogukondade ja üksikisikute vahel,” ütles Kelam.  



Paremad tööd avaldatakse kord kvartalis ilmuvas välispoliitika ajakirjas Maailma Vaade. Esseekonkursi võitjad Tšernõi, Pankova ja Ojamäe külastavad autasuna aprillis Tunne Kelami kutsel Euroopa Parlamenti Brüsselis.  



Konkurss korraldati koostöös Euroopa Parlamendi infobüroo ja haridusministeeriumiga. Kelam tunnustas parimaid 12. veebruaril Euroopa Parlamendi infobüroos toimunud pidulikul autasustamistseremoonial.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles