Pärnu tunnustas ajaloohuvilisi noori

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eliina Uibu kirjutas oma võidutöös Pärnu kummitustest.
Eliina Uibu kirjutas oma võidutöös Pärnu kummitustest. Foto: Linnavalitsus

Pärnus Maarja-Madaleena gildi majas eile toimunud tänuüritusel tunnustati kirjandikonkursil osalenud ajaloohuvilisi noori.



Põhikooli arvestuses tunnistas žürii parimaks Kuninga tänava põhikooli 9. klassi õpilase Eliina Uibu huvitava lahendusega kirjandi „Kummalised Pärnu kummitused”, kus autor kirjeldas mööda Pärnu tänavaid jalutavat Pärnu Vaimu.



Gümnaasiumi arvestuses osutus parimaks Koidula gümnaasiumi 11. klassi õpilase Mart Treiali kirjand „Olgem eurooplased, kuid jäägem ka eestlaseks”, mis oli oskuslikult üles ehitatud, keeleliselt tugev ja sidus kultuuri eri tahke.



Konkursi eesmärk oli äratada õpilastes huvi kodulinna ajaloo vastu ning arendada seejuures nende oskust siduda ajalooalaseid teadmisi tänapäeval linnaelanikele ja külalistele pakutavate vaba aja tegevustega. Kirjandikonkursi teemad olid seotud Pärnu ajaloo ja kultuuriväärtustega. Konkursist võttis osa 19 noort, teavitas Pärnu linnavalitsuse protokollispetsialist Jane Avamere.


Kirjandikonkursi idee ulatub 2009. aasta oktoobrisse, kui koostöös Pärnu giidide ühingu ja Pärnu koolidega otsustati pakkuda õpilastele linnaekskursioone professionaalsete giidide juhendamisel. Noored pärnakad said võimaluse koguda uusi teadmisi kodulinna ajaloost otse linnaruumis toimunud ajalootunnis. Ekskursioonid olid mõeldud nii põhikooli 8.-9. klassile kui gümnaasiumiõpilastele. Osales enam kui pool Pärnu linna koolidest.



Varakevadel on plaanis alustada giiditööd tutvustavat õpisarja, kus õpilased saavad arendada oma loovust ja eneseväljendusoskust. Õpitut saavad noored praktiseerida vabatahtlikena juba eeloleval suvel, 24.-27. juunini Pärnus  toimuvatel 30. rahvusvahelistel hansapäevadel.



Kõik kirjandid on tulevast nädalast huvitatutele lugemiseks Pärnu linnakodaniku majas Nikolai 8, mis on külastamiseks avatud kolmapäeval ja neljapäeval 12-18.



Pärnu linnavalitsus korraldas konkursi koostöös MTÜ Pärnu Giidide Ühingu, linna üldhariduskoolide ja gümnaasiumidega. Kaasatud oli Pärnu Postimees.


Kommentaarid
Copy
Tagasi üles