Vene lasteaed pidas Eestimaa sünnipäeva

, õpetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iseseisvuspäeva tähistamine lasteaias Kelluke.
Iseseisvuspäeva tähistamine lasteaias Kelluke. Foto: Kellukese lasteaed

Pärnu ainsas venekeelses lasteaias Kelluke pööratakse palju tähelepanu integratsioonile ning on väljatöötatud lasteasutuse integratsiooni programm.


Lasteaia õppe-kasvatusprotsess on suunatud kahe kultuuri tundmaõppimisele, seega lastele õpetatakse eesti keelt ja tutvustatakse eesti kultuuri, tähistatakse nii Vene kui ka Eesti tähtpäevi.



Kuigi lapsed õpivad eestikeelseid laule, tantse ja mänge, tutvuvad eesti kultuuri ja rahvakommetega aasta läbi, pööratakse Eesti teemale siiski rohkem tähelepanu veebruaris. Kuul, mil tähistatakse Eesti Vabariigi aastapäeva, pannakse välja temaatiline näitus ja vormistatakse vastavalt stende. Ka see aasta ei olnud erand.



Enne Vabariigi aastapäeva sai stendile vormistatud kahe kultuuri sümboolika ja avatud samanimeline näitus “Kultuuridevaheline sild: Eesti ja Venemaa. Kaks keelt, kaks kultuuri, üks sõprus”.



Vabariigi aastapäeva tähistamise eel joonistasid ja värvisid lapsed Eesti rahvariideid, meisterdasid pääsukesi ja rukkililli. Kõige vanemad lasteaialapsed tutvusid eesti rahvamuinasjutuga “Õlepullike-tõrvamullike”  ning peatselt hakatakse muinasjutu dramatiseerimist ette valmistama. Ühtlasi õpiti eesti keele tegevustes juurde eestikeelseid laule Eestimaa ja selle sümboolika kohta, kodust ja kodumaast.



Eesti Vabariigi aastapäeva tähistati 23 veebruaril lasteaia saalis. Peojuhtideks olid kaks õpetajat, kes riietusid vastavalt Eesti ja Vene rahvariietesse. Peol lauldi vaid eestikeelseid laule, mängiti, tantsiti ning lastel oli võimalus näidata oma teadmisi Eesti kohta, vastates viktoriini küsimustele.



Nelja rühma lapsed koos õpetajatega tantsisid “Lapaduud” ja laulsid üheskoos “Kui sul tuju hea”. Lasteaia kõige vanemad lapsed tantsisid eesti rahvatantsu “Kaks sammu sissepoole” ning väiksemad laulsid “Mu koduke”.  



Peo suurepäraseks jätkuks oli Pärnu Mai lasteaia laste peost osasaamine ja esinemine juba vene rahvatantsu ja -lauluga. Kellukese lasteaia lapsed ja õpetajad on väga tänulikud Mai lasteaia juhtkonnale, õpetajatele ja lastele selle vahva kingituse eest.



Peol kuulsime lapsi laulmas ja luuletusi lugemas eesti, veene, inglise ja prantsuse keeles. Venekeelse lasteaia lapsed said koos Mai lasteaia lastega üheskoos laulda ja tantsida.



Peo lõpus õnnitleti kõiki koosviibijaid Eestimaa sünnipäeva puhul ning nõustuti, et kõik, kes elavad Eestimaal, peavad üksteisega sõbrustama.  



Eesti iseseisvuspäeva ühine tähistamine rikastas ja tõi osalejate südametesse erilise sooja tunde. Aitäh Mai lasteaia perele selle erilise kogemuse eest!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles