Pärnakad tõid jäisest veest auhindu

Urmas Hännile
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Artur Tikkerbär
Artur Tikkerbär Foto: Erakogu

Läinud laupäeval Tallinnas toimunud talisuplusfestivalil „Pirita Open 2010"osales nelja riigi sadakond taliujujat. Pärnakaid oli vahvate külmapõlgurite hulgas kolm: ujumistreener Artur Tikkerbär, teenitud vanaduspuhkusel Tõnu Kütt ja ajalehe Panorama väljaandja Nikolai Pribõlski.


Ehkki tegu oli suuresti meelelahutusliku ettevõtmisega, mille eesmärgiks populariseerida taliujumist, ei saadud sellel läbi sportliku mõõduvõtuta.

Parimad selgitati naiste ja meeste 25 meetri vabalt ja rinnuliujumises ning pikamaaujumises.

Pärnakaile olid võistlused edukad: auhinnalisele kohale tulid nad kõik, pikim veetee tuli selleks läbida Kütil, kes võistles 450 meetri pikkuses maratonujumises.
Kaudselt oli pärnakatest edukaid talisuplejaid festivalil juba nimetatud kolmest mehest enamgi.

„Paljud Viimsi Veeklubi liikmed on endised pärnakad," tõdes siinsete talisuplejatega Tallinnas käinud Marika Tikkerbär. „Nii on Pirital parimaid tulemusi näidanud Bruno Nopponen, Henri Kaarma, Romet Tepper meie kunagised õpilased. Lisaks rohketele võitudele nii Pirital kui hiljutisel taliujumise MMil oli Bruno see, kes esimesena koos Priit Vehmiga ujus üle Soome lahe."

Taliujumise 2011. aasta maailmameistrivõistlused tulevad Lätis.

Äsjasest „Pirita Open 2010" innustust saanud Pribõlski oli täis kindlat usku, et nii tema kui Kütt ja Artur Tikkerbär on suurvõistlustel kohal ning sulpsavad seal jäisesse vette.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles