Väljakülas valmib teine harvester

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandimaal töötav kaheksarattaline harvester Metsis 608H on esimene, mis Metsise kaubamärgi all valmis.
Viljandimaal töötav kaheksarattaline harvester Metsis 608H on esimene, mis Metsise kaubamärgi all valmis. Foto: Erakogu

Väljaküla mehed panevad OÜ Metsise kaubamärgi all kokku teist lageraie langetustraktorit, esimene kodumaine sedasorti masin langetab oktoobrist metsa ja töötleb materjali naabermaakonna riigimetsas. “Mõte tuli sellest, et saaks komplekti, vedaja ja harvesteri, tavaliselt nad ju käsikäes käivad metsas,” ütles OÜ Metsise juhataja ning metsamasinate ehitaja Ivo Jürgenson.


Esimese langetustraktori ostis Võhmas registreeritud puiduveoteenuseid pakkuv OÜ Prenton, mille juhataja Ago Vingissaar mainis, et firma on endale muretsenud kolm Metsise kaubamärgiga metsaveo- ehk koormatraktorit.



“Probleeme nende masinatega ei ole ja et esimese harvesteri kohta midagi öelda, tuleb seda neli-viis aastat ekspluateerida,” ütles Vingissaar, põhjendades truudust kodumaisele kaubamärgile soodsa hinna ja patriotismigagi. “Miks me peame olema kogu aeg skandinaavlaste lõa otsas, kes meile ühte mütsi pähe koovad?” küsis ta.



Saarde vallas tegutsevas OÜ Metsises valmistatud metsamasinate komponendid ostetakse sisse, kohapeal ehitavad viis töömeest kabiini, kärud ja panevad need kokku. Koorma- ja langetustraktorid on heakskiidu saanud Soomes MTT Vakola sertifitseerimiskeskuses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles