Ülehomme õhtul piiksub Tallinna maantee ristmikul foor

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eile veel killustikuhunnikutega ümbritsetud Tallinna maantee ja Jannseni tänava ristmik peaks võidupühaks värskelt remonditud näo saama.

Neste tankla ehituse tõttu kiirustades ette võetud ristmikuremondi käigus vahetatakse välja aastaid probleeme tekitanud foorid.

Neste kulul paigaldatavatel uudsetel fooridel on piiksuv mehhanism, mis aitab pimedatel teed ületada, rääkis Pärnu linnavalitsuse majandusosakonna ehitusnõunik Enno Tammekivi.

Jalakäijate ülekäiguradade juurde ehitatakse ohutussaared, Ülejõe turu juures laiendati sõiduteed ja paigutatakse uus tänavavalgustus. Ristmiku kohal lootusetult auklikuks kulunud kõnniteed tehakse samuti korda, loetles Tammekivi.

Neste tankla ehitustöid koordineeriva osaühingu Gustaf projektijuht Meelis Pitk lubas, et reede õhuks on ristmikul tee-ehitustööd lõppenud ning suvekülaliste saabumist ja võidupüha paraadi ei takista miski.

“Selleks ajaks töötavad uued foorid, puuduvad vaid portaali foorid,” sõnas Pitk.

Portaalid ehk sõidutee kohal asuvad raamid, millel on sõidusuundi näitavad märgid ja foorid, paigutatakse 30. juuniks. Pitk loodab tankla avada jaanipäevaks.

Ristmiku uuendamine maksab kaks miljonit krooni, millest üle poole tasub Neste.

“Ehkki kõik sõidurajad on vajunud, ei suuda me seekord kahjuks sõiduteele uut ülekatet panna,” nentis Tammekivi. “Linnal polnud tänavu plaanis ristmikku nii põhjalikult remontida, aga kuna vahepeale tuli Neste ehitus, oli otstarbekas kõik tööd korraga teha.”

“Väga paljud inimesed on kesklinna bensiinijaamade vastu, aga Neste kaubamärgiga jaamad on erksates värvides ja täiesti keskkonnasõbralikud ega kujuta mingit ohtu,” väitis Tammekivi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles