Seliste rahula sai võpsikust välja

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tõstamaa vallavalitsuse ettevõttel puhastasid töömehed varisemisohus puudest ja pealetungivast võsast Seliste surnuaia, aga nii mõnigi omaste hauda külastama läinu pahandab nüüd tegijate liialduste üle.

“Juba kaugelt nägin, et midagi on hoopis teisiti, väravast sisse astudes ei tundnud ma enam kohta äragi,” ütles surnuaeda tulnud naine. Puhastustöö vastu pole tal ju midagi, kui vaid tema ema istutatud sirelid kääpa jalamil alles oleks jäetud.

Tõstamaa vallavanem Toomas Rõhu kinnitas, et kalmistute korrastustöö on ammuilma plaanitud asi. Ta lisas, et Seliste külarahva koosolekul sai koristustööst räägitud ja igale memmele nad oma tegemistest teatada ei suuda.

“Kalmistu oli korrast ära ja vajas puhastust,” tõdes Rõhu. Enne tööde algust korraldas vald kõigi viie kalmistu hooldajale tutvumiskäigu Audru kalmistule, et näha, kuidas võib ja saab rahula välja näha.

Tõstamaa valla keskkonnanõunik Raine Viitas kinnitas, et Seliste surnuaia korrastustöös juhtus tõesti üks aps. “Ma ei tea, kas on tegu sama juhtumiga, kuid kinnitan, et pahatahtlikult me tegutsenud pole,” märkis ta.

Viitas rääkis, et kalmistu hea väljanägemise nimel korrastab vald töötute ja valla kommunaalettevõtte töötajate abiga võimalikkuse piires mahajäetud hauadki ja toestab viltuvajunud ristid. Rahula maakivist piirdeaed saab samuti uuenduskuuri.

Viitase sõnutsi käib korrastustegevus valla teistelgi kalmistutel. Ta on kindel, et üks eksimus ei nulli nende jõupingutusi ja lõpptulemus on kõigile rõõmustav.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles