Koerad murdsid Pärnumaal kaks metskitse

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Praegu on maa kaetud paksu lumevaibaga ja metskitsede liikumine kõvasti raskendatud.
Praegu on maa kaetud paksu lumevaibaga ja metskitsede liikumine kõvasti raskendatud. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Reedel teatati Pärnumaal Audru vallast keskkonnainspektsioonile kahest murdmistunnustega metskitsest, kelle Pärnumaa metsaomanike seltsi andmetel tapsid koerad.


Pärnumaa metsaomanike seltsi juhatuse esimees Eerik Philips rääkis Raadio Pärnule, et murdmistunnustega kaks metskitse leiti reede õhtul Audru vallas.



Philipsi sõnutsi käib kitsede murdmise uurimine. Juhul, kui selgub koera omanik, kelle loom kahju tekitas, ootab teda rahatrahv kitse murdmise eest, mis võib ulatuda 12 000 kroonini. Koera omanik peab hüvitama ka keskkonnale tekitatud kahju ja maksma trahvi omavalitsuse seatud koerapidamise eeskirja rikkumise eest.



Praegu, kui maa on kaetud paksu lumevaibaga, on eelkõige metskitsedel liikumine kõvasti raskendatud. Philipsi sõnul ei suuda kitsed paksus lumes kiirelt liikuda, mistõttu on nad murdjatele kerge saak.



Selts palub kõiki koeraomanikke oma loomadel mitte lasta vabalt metsades joosta, et kaitsta rohke lume tõttu rasketes oludes kitsi. Selts soovitab metsaomanikele langetada oma metsades haava- ja pajupuid, et nende koor ja oksad võiksid olla metskitsedele söögipooliseks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles