Allikukivi raamatukogus kogunevad koduloolased

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
“Üks Saarde valla juurtega kuulsaid mehi on õigusteadlane Leo Leesment,” näitab Allikukivi raamatukogu juhataja Tiina Kuum kodukoha ajaloo väljapanekut.
“Üks Saarde valla juurtega kuulsaid mehi on õigusteadlane Leo Leesment,” näitab Allikukivi raamatukogu juhataja Tiina Kuum kodukoha ajaloo väljapanekut. Foto: Urmas Luik

Allikukivi raamatukogus on juhataja Tiina Kuum koostanud väljapaneku Saarde valda ja selle inimesi käsitlevatest raamatutest, mida ta tutvustab koduloolaste järjekordsel kokkusaamisel 24. märtsil.


Koduloouurimisele pühendunud Tiina Kuum näitab märtsikohtumisel huvilistele, missugustest internetis leiduvatest avalikest andmebaasidest on võimalik saada teavet möödaniku eluolu ja inimeste kohta.



“Tänavu möödub 450 aastat Tihemetsa ja Väljaküla esmamainimisest, valmistume külapäevaks 21. augustil,” rääkis Kuum, viidates sellele, et 1560. aastast pärinevad kirjalikud andmed Tignitzi kohta.



Tignitz, hilisem Voltveti ja praegune Tihemetsa on määranud paikkonna arengu nii mõisana kui metsanduskooli ja praeguse Pärnumaa kutsehariduskeskuse õppekohana.



Allikukivi raamatukogu püsinäitusena on vaadata kunstnik August Janseni (1881-1957) maalide koopiad. Voltveti vallas sündinud ning Peterburis ennast täiendanud maalikunstnikule on püstitatud mälestuskivi Tihemetsa põhikooli lähedusse.



Nimekatest inimestest hakkavad Saarde valda tutvustavas nurgas silma kirjanik Peet Vallakule pühendatud materjalid ja õigusteadlase Leo Leesmenti elulookogumik. Riiulil aga on Voldemar Randmaa tehtud makett majast, mille alumisel korrusel asub raamatukogu. Ülemöödunud sajandil ehitati see maja nagu teisedki Allikukivi hooned Voltveti kammvillavabriku meistrite ja tööliste tarbeks ning enamik neist ehitistest on uuendamisega minetanud algse välimuse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles