Pärnu näitab ennast Põhjamaades

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hansapäevad Pärnus möödunud suvel.
Hansapäevad Pärnus möödunud suvel. Foto: Urmas Luik

Rootsis Göteborgis 25.-28. märtsini toimuval rahvusvahelisel turismimessil “TUR 2010” kutsub Pärnu esindaja messi külalisi osa saama sellesuvisest suursündmusest, 30. rahvusvahelistest hansapäevadest, ja tutvustab hooajalisi otselende Stockholmi-Pärnu liinil.


“Tegemist on Rootsi suurima rahvusvahelise turismimessiga, mis on avatud nii turismiga seotud professionaalidele kui lõpptarbijaile,” selgitas Pärnu linnavalitsuse avalike suhete nõunik Maria Murakas-Ollo.



Messil tutvustatakse Ollo sõnade järgi Pärnu vaatamisväärsusi, kultuuriüritusi ja turismitooteid, suur rõhk on pandud hansapäevade tutvustamisele.



Et aprilli lõpus alustatakse taas hooajaliste otselendudega Stockholmist Pärnusse, tehakse messil reklaami nendelegi. Estonian Airi lennud toimuvad kord nädalas laupäeviti 24. aprillist kuni 19. juunini ning 7. augustist kuni 2. oktoobrini. Lennud Pärnu ja Stockholmi vahel toimuvad kolmandat aastat.



Pärnu linna ja maakonna turismivõimalusi tutvustatakse Eesti ühispinnal, mida koordineerib EAS Turismiarenduskeskus. Pärnu on esindatud sihtkohana Lääne-Eesti piirkonnas.



Täna, 24. märtsil avatakse Göteborgi ülikoolis näitus “Pärnu – kindluslinnast kuurordiks”. Näituse kuraator ja koostaja on Tiit Kask. Näitus jääb avatuks 17. aprillini.



Sel aastal on Pärnut ja maakonda ning turismivõimalusi Põhjamaades tutvustatud mitmel korral. 19. märtsil osales linnavalitsus esindaja ja hotell Strand koostöös EAS Turismiarenduskeskuse ja EckeröLine’iga HOK Elanto kliendikruiisil, mille raames toimus “Eesti turismi minimess”. 10. veebruaril oli Pärnu päev Vaasas. 4.-18. veebruarini oli Stockholmi Eesti Majas näitus “Pärnu – kindluslinnast kuurordiks”. 21.-24. jaanuarini toimus Helsingis Põhjamaade suurim rahvusvaheline turismimess “Matka”.


Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.

Märksõnad

Tagasi üles