Maja haldaja: see oli õnnetus, mitte hooletus

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnus Uus 1 maja katuselt kukkus naisele jääkamakas pähe.
Pärnus Uus 1 maja katuselt kukkus naisele jääkamakas pähe. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Kolmapäeval Pärnus Uuel tänaval katuselt kukkunud jääpurikaga raskelt viga saanud vanema naise tervise pärast tunneb muret ka Aadi Kärner kes juhatab korterelamut haldavat OÜ Strondviki. Kärner arvab, et purikas kukkus naisele pähe õnnetu juhuse tahtal ja tegu polnud hooletusega.


“Kui temaga hästi läheb, on kõik hästi,” muretseb Kärner viga saanud naise pärast. Mehe sõnutsi huvitab katus teda praegu kõige vähem.



Ometi organiseeris Kärner kohe pärast õnnetust katuse puhastuse. Mitte, et seda sel talvel varemalt poleks tehtud. Kärneri kinnitusel oli maja katus pideva järelevalve all ja kahel korral puhastati seda läbi luugi.



Saabuvaks esmaspäevaks oli aga tellitud tõstuki abil puhastamine. “Kahjuks jõudis loodus ette,” nentis Kärner, rõhutades, et tegemist oli õnnetuse, mitte hooletusega.



Nüüd tuli puhastusfirma Kärneri palvetele vastu ja lükkas majakatuse sinna jäänud lumest ning jääst väljaspool järjekorda puhtaks.



Kas süüdi on lumerohke talv, saabunud kevad või maja haldaja, peab selguma sündmuse uurimiseks algatatud kriminaalmenetluse käigus.



Seda  karistusseadustiku paragrahvi 119 alusel, mis käsitleb raske tervisekahjustuse tekitamist ettevaatamatusest. Süü tõendamisel määratakse selle eest kas rahaline karistus või kuni üheaastane vangistus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles