Linnavalitsus väärteomenetlust ei algata

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnus Uus 1 maja katuselt kukkus naisele jääkamakas pähe.
Pärnus Uus 1 maja katuselt kukkus naisele jääkamakas pähe. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Juhul kui Aadi Kärnerit, kes haldab Uus 1 maja, mille katuselt kukkunud jääkamakas vigastas eile rängalt vanemat naist, kriminaalkorras süüdi ei mõisteta, võib Pärnu linnavalitsus algatada juhtumi suhtes väärteomenetluse.


Seda juhul, kui linnavalitsus selle heakorraeeskirja rikkumise pärast algataks.

Ent nagu linnavalitsuse pressiesindaja Maria Murakas-Ollo märkis, on väärteomenetluse algatamiseks vaja kannatanu avaldust ja ütlusi. Jääkamakaga oimetuks löödud vanadaam neid aga praegu mõistagi anda ei saa.

Murakas nentis, et linnavalitsus selle õnnetuse pärast spetsiaalseid abinõusid kasutusele ei võta ja bussis pileteid kontrollivaid korrakaitseteenistuse inspektoreid purikapatrulli saatma ei hakka.

Küll loodab Murakas-Ollo, et kõik linnavalitsuse ametnikud vaatavad linnas liikudes otsiva pilguga räästaste poole ja teatavad ohtu märgates sinna, kuhu vaja. Näiteks korrakaitseteenistuse juhatajale Reet Salmule.

Täna käisidki korrakaitseteenistuse ametnikud linnas mitmel väljakutsel katuseräästaid kontrollimas.

Samasugust kodanikuaktiivsust ootab Murakas-Ollo kodanikelt. Et linn on suur ja ametnikud igale poole ei jõua, võib tema sõnul linnavalitsusse kaebamisest veelgi efektiivsem olla otse majaomaniku poole pöördumine. ”Mine astu majja sisse, koputa uksele ja ütle, et kuule, vaata, mis sul seal katuseräästa peal toimub,” juhendas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles