Veetase Pärnumaa jõgedes tõuseb

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jääminek Reiu jõel Ristikülas 28. märtsil.
Jääminek Reiu jõel Ristikülas 28. märtsil. Foto: Tiit Rebane

Pärnumaa jõgede veetase tõusis Eesti meteoroloogia ja hüdroloogia instituudi vaatlusandmete kohaselt ööpäevaga paiguti ligi pool meetrit.


Vändra vallas Kaansoos Saarjõel mõõdeti ööpäevaseks veetaseme tõusuks 46 sentimeetrit. Jõgi on sel kevadel tõusnud  180 sentimeetrit.



Toris Oore külas tõusis Pärnu jõe veetase ööpäevaga 45 sentimeetrit. Üldine veetase on Oores 232 sentimeetrit mõõtmisjaama graafiku nullist enam.



Tori vallas Tahkuse külas kerkis Pärnu jõe veetase ööpäevaga 28 sentimeetrit. Tahkusel on Pärnu jõgi sel kevadel tõusnud 138 sentimeetrit.



Sauga vallas Nurmel mõõdeti Sauga jõe ööpäevaseks veetaseme tõusuks 27 sentimeetrit. Üldine veetase on Nurmel 295 sentimeetrit üle mõõtmisjaama graafiku nullpunkti.



Audru jõgi tõusis Audrus ööpäevaga 23 sentimeetrit. Audrus on sel kevadel veetase tõusnud 277 sentimeetrit.



Tahkuranna vallas Laadi külas tõusis Reiu jõgi ööpäeavaga 14 sentimeetrit. Laadil on üldine veetase 162 sentimeetrit üle mõõtmisjaama graafiku nulli.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles