Hansapäevad turgutavad majutusäri

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Villa Wesseti tegevjuhi Veiko Mahlaka sõnade kohaselt hakati hansapäevadeks tube broneerima juba mullu sügisel.
Villa Wesseti tegevjuhi Veiko Mahlaka sõnade kohaselt hakati hansapäevadeks tube broneerima juba mullu sügisel. Foto: Urmas Luik

Kui mõnes inimeses tärkab soov Pärnus rahvusvaheliste hansapäevade ajaks majutust broneerida, on valik tavapärasest kesisem ja suurem seltskond võib sootuks meelepärase peavarjuta jääda.


Välismaalt tulija, kes suvepealinna võimalustega kursis pole, saab siinseid majutusasutusi kõige lihtsamini monitoorida mõne üle-euroopalise hotellibroneerimissüsteemi kaudu, nagu näiteks bookings.com või eurobookings.com.



Eurobookingsi keskkonda on üles rivistatud 21 Pärnu majutusasutust. Sisestades otsingusse hansapäevade kuupäevavahemiku 24. juunist 27. juunini, jääb neist sõelale seitse ja neiski on saada vaid üksikuid vabu ruume.



Kõige rohkem – tervelt kuus – on vakantseid tube selleks perioodiks renoveeritavas Ammende villas ja konverentsihotellis Strand, kus kaks inimest saavad kolmeks ööks voodikoha vastavalt 11 375 ja 4914 krooni eest. Alexi maja ainsas saadaolevas sviidis, kuhu mahub kolm inimest, tuleb niisama pika aja eest välja käia 5522 krooni.



Eurobookingsi kaudu ei leia tuba Pärnu suuremates hotellides, nagu Tervise Paradiis, hotell Pärnu, St. Peterburg ja Rannahotell, viimases pakub konkurent bookings.com siiski võimalust kahel inimesel 4890 krooni eest peatuda.



Sanatooriumi Tervis ja Tervise Paradiisi juhatuse esimees Jaan Ratnik kinnitas, et praegu on mõlema maja kõik kohad broneeringutega kaetud ja uusi vastu ei võeta.



Ometi ei tähenda broneering tänapäeval enam sajaprotsendilist täitumust. See selgub alles siis, kui hotellide agendid saadavad lõpliku müügiraporti, mis olenevalt partnerist saabub eri ajal. “Üldjuhul üritatakse meile kinnitus anda võimalikult hilja,” ütles Ratnik.



Samal ajal ei välistanud Ratnik, et mõni aeg enne hansapäevi tekib broneeringute üles ütlemise tõttu vabu tube. “Kas ja kui palju, ei oska prognoosida,” nentis juhatuse esimees.



Supeluse tänaval asuva villa Wesseti tegevjuht Veiko Mahlakas rääkis juba jaanuaris, et Pärnu suvise suursündmuse ajaks on majutuskohta keeruline leida. Praeguseks on Wesset broneeringutega kaetud, osaliselt ettemaksudki laekunud ja vabu tube pakkuda pole.



“Minu mäletamist mööda reserveeriti osa kohti juba möödunud sügisel,” vastas Mahlakas pärimisele, kui vara hansapäevade ajaks voodikohti broneerima hakati.



Strandist kinnitati Pärnu Postimehele, et suurem osa majast on nimetatud perioodil külalistest hõivatud, kuid üksikuid vabu tube on veel pakkuda. Kui majutust sooviks suurem grupp, tuleks üle vaadata varasemad broneeringud ja nende annulleerimistähtajad, kuid seejärelgi ei pruugita ööbimisvõimalust leida.



Oluliselt valikurikkam pole olukord ka hansapäevade järgsel ajal. Suuremas osas majutuskohtadest leiab vabu kohti, kuid vaid üksikuid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles