Andres Metsoja: Kujundame koostöö eeldusi

Andres Metsoja
, Pärnu maavanem
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu maavanem Andres Metsoja.
Pärnu maavanem Andres Metsoja. Foto: Urmas Luik

Eelkõige on oluline üksteist tunda ning tajuda, kujundada üksteise seisukohti, visioone eri valdkondade suhtes.


Esimene kohtumine oli sisuliselt informatiivne ja selle käigus tekkis mitu ideed, mis teemasid ja missuguse seltskonnaga arutada. Oluline on teada, millisesse regiooni me asutuse toimimise loogika põhiselt kuulume. Selles suhtes on pilt väga erinev.



Kohtuda on vaja arendustegevuse ladusamaks korraldamiseks. Kas või suunamise eesmärgil, et lahendada eri kitsaskohti. Esimesel kohtumisel tõusis teemana näiteks see, et muinsuskaitseamet ja Pärnu linn võiksid välja töötada ühise reklaamikujunduse Rüütli tänaval, et ettevõtja ei peaks tegelema arvamisega ega kulutama liigselt eskiisidele.



Politsei- ja piirivalveametiga koostöös tuleks välja selgitada korraliku merepäästevarustuse olemasolu korraliku hõljuki näol. Just praegu on selle järele vajadus, et tagada ühendus näiteks Kihnu saarega. Mõistlik oleks, et selline varustus on piirkonnas olemas, alati töökorras ja mehitatud, ning siis oleks koht, kust vajadusel teenust hankida.



Ma olen kindel, et head, inimlikud suhted aitavad vältida ametkondlike barjääride teket. Vahel tundub, et ajame asju kitsalt oma liinis ja kodanik, ettevõte kaob nende vahele ära. Esmalt loodan, et sellised kohtumised loovad edasiviiva ja mõistva koostöö eeldusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles