Vaasast saabub Pärnusse esimene tšarterlend

Teet Roosaar
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Esimesed Finncomm Airlinesi lennud 68kohalises õhumasinas Soomest Pärnusse on praktiliselt välja müüdud.
Esimesed Finncomm Airlinesi lennud 68kohalises õhumasinas Soomest Pärnusse on praktiliselt välja müüdud. Foto: RAIGO PAJULA/PM/SCANPIX BALTICS

Homme hommikul peaks Pärnu lennuväljal maanduma esimene Matka-Vekka tellitud tšarterlennuk, mis toob Pärnusse Soome maapiirkondades elavaid puhkajaid.


Kell 8 Vaasast lendu alustav Finncomm Airlinesi lennukiga jõuab kell 9.30 Pärnusse 54 reisijat. Teiste seas tuleb Pärnusse Vaasa linnapea Markku Lumio abikaasaga. Reisijaid tervitab Pärnu linnapea Toomas Kivimägi.



Järgmine lend Vaasast Pärnusse toimub järgmisel laupäeval, 17. aprillil, mil järgmine lennukitäis turiste Pärnusse tuleb ja täna saabunud tagasi viiakse. 24. aprillil alustab lennuk Kokkolast ja viib turistid Vaasa, 1. mail Joensuust ja viib Kokkolasse. 8. mail viiakse turistid lennukiga Joensuusse.



Finncomm Airlinesi lennukis on 68 kohta. Kui homme saabuvas lennukis on topeltbroneeringutest tingitud segaduste tõttu 14 vaba kohta, siis järgmiseks laupäevaks on vaid paar vaba kohta ning 24. aprilli ja 1. mai lennud on välja müüdud.



Küsimusele, kas ka mõnel pärnakal oleks võimalik neile lendudele piletit osta, vastas Matka-Vekka Pärnu büroo juhataja Sülvi Mölder, et põhimõtteliselt on see võimalik. “Pärnu-Vaasa lend maksab 260 eurot, mis ei ole eestlaste jaoks väga soodne hind,” lausus ta.  



Mölderi sõnul on lendude eesmärk tuua Pärnusse Soome maakonnaelanikke, kes elavad Helsingist kaugemal ja on seni kasutanud Pärnusse jõudmiseks reisibussi. Bussireis kestab aga kümneid tunde.



“Hoiame pöialt, et udu ei oleks ja lennuk ikka õigel ajal maanduda saaks,” lisas Mölder.



Mölder rääkis, et Pärnu lendude mõtet on Matka-Vekkas kaalutud juba viis aastat ja tänaseks on otsustatud ka sügisel Soome maakondadest Pärnusse lende korraldada. Esimene lend saabub Pärnusse augusti viimasel laupäeval Savonlinnast. Lennud kestavad erinevatest Soome maakondadest igal laupäeval kuni oktoobri esimese laupäevani.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles