Pärnus algab meritindi aeg

Tõnu Kann
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Ants Liigus

Pärnu ranniku põline rahvas teab rääkida, et kui Pärnu jõe alamjooksult läheb jää, tuleb päevi lugema hakata, sest üheksa päeva hiljem ujub avamerre Pärnu, Raeküla ja Valgeranna kaldajäägi. Tänavu läks täpselt nii.


Jõelt kadus jää 2. aprillil ning 12. aprilli hommikuks oli jää läinud Pärnu randadestki. Veel eile käis mõni kalur jalgsi jääaluseid meritindi püüniseid nõudmas, täna saab rannavette ainult paatidega.



Mis meritindisse puutub, siis seda annab kodumeri praegu alles kitsilt. Sellest kõneleb eile paadis kaldale toodud tindiloomus: kala oli kastidesse pakitud, ei jõudnud sadamasse nagu meritindi kõrghooajal, kui loomus on kühveldatud parrasteni täis lappajatesse.



Seda, kuidas tindipüük tänavu kulgema hakkab, kas tuleb tindihullus, näitavad lähipäevad, võib-olla lähinädal, sest meri oli külmunud meie rannast Irbe väinani ja tindi teekond jääst vabanenud rannikuvette on pikk.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles