Noormehed päästsid kaks tiiki kukkunut

Grete Naaber
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mehis Kont (vasakul) meenutab Aleksei Rožkoviga, kuidas nad murdsid põõsast jämeda oksa ja siis vette sumasid.
Mehis Kont (vasakul) meenutab Aleksei Rožkoviga, kuidas nad murdsid põõsast jämeda oksa ja siis vette sumasid. Foto: Ants Liigus

Möödunud reede õhtul kuulsid Mehis Kont ja Aleksei Rožkov Pärnu Kuldse Kodu elurajooni tiigi poolt venekeelset kisa, uppumisohus oli kaks poissi, keda appihüüdeid kuulnud noormehed päästma asusid.


Häirekeskusele helistas keegi tiigi kaldale kogunenud rahva hulgast kell 18.41.



“Taipasime taskust rahakotid ja mobiilid enne kaldale visata,” rääkisid Pärnu ühisgümnaasiumis õppiv Mehis Kont ja Hansagümnaasiumis tarkust taga nõudev Aleksei Rožkov. Mõlemad õpivad 11. klassis.



Et noormehed hädakisa kuulsid, oli juhus: Aleksei elab Paikusel ja Mehis Pärnus Kaevu tänaval. Koos planeeriti peole minna. Parajasti mindi Mehise vanaema juurde, kes elab tiigi vastas.



“Läksime kisa peale. Kaldal seisis esialgu üks daam, kes helistas, ilmselt päästeteenistusele ja kiirabile. Rahvast tuli juurde. Mehis murdis kaldalt oksa ja läks esimesena vette, mina üritasin poistele lähemale minnes oksa ulatada. Aga nad ei saanud sellest kohe kinni,” meenutas Aleksei. “Nad olid nii šokis.”



Siis laskusid noormehed sügavamale, lahtise tiigivee all oli kohati üsna paksu jääd. Alekseile ulatus vesi rinnuni, kui esimene hädaline oksast kinni sai ja Mehis ta kaldale juhtis. Teise juurde minekuks tuli veel sügavamale minna ja isegi jääd lõhkuda. Põhi oli pehme, jalad kippusid kinni jääma, kuid koos suudeti poiss kaldale toimetada.



Siis märkasid Mehis ja Aleksei, et tiigiäär oli rahvast tulvil. Kui tuli kiirabi, lastele joped õlgadele pandi ja nad autosse viidi, võtsid noormehed oma asjad ja läksid koju.



“Tiik on keskelt päris sügav, kaks meetrit vähemalt. Kuna vees oli jääd, ei tundnud me oma jalgu paarkümmend sekundit. Läksime Mehise juures kohe kuuma duši alla,” meenutasid vaprad noormehed.



Aleksei ja Mehis on spordipoisid, käivad jõusaalis. Mõlemad leidsid, et igaüks nende asemel oleks sama teinud. Kumbki ei tea päästetute nimesid, aitäh-sõnad hüüdis neile järele mobiilil helistanud naine.



Ühe kaheksa- ja teise seitsmeaastase tiikikukkunu viis kiirabi Pärnu haigla lasteosakonda ülevaatamiseks. “Poisid said mõlemad vaid ehmatuse. Alajahtumist ei täheldatud ja lapsed lubati koju,” märkis SA Pärnu Haigla kommunikatsioonispetsialist Eda Amur.



Päästeteenistus hoiatab, et habras jää meelitab eelkõige lapsi ja vanemad peaksid neile nõrgale jääle mineku ohtudest rääkima.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles