Tõstamaa kool peab tunde mõisapargis

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Loodusainete õpetaja Marek Lind Tõstamaa mõisapargis 8. klassi bioloogiatundi pidamas.
Loodusainete õpetaja Marek Lind Tõstamaa mõisapargis 8. klassi bioloogiatundi pidamas. Foto: Toomas Mitt

Keset kaunist mõisaparki asuv Tõstamaa keskkool alustas tänavu juba õuesõppega, peagi kolivad õpetajadki kolmapäevahommikusi infokoosolekuid pargipinkidele pidama.



“Oleme mõisaparki mitmele poole mahalangenud puudest pingigruppe moodustanud, et õppetööd läbi viia ning mõisa külastajad ja alevirahvaski saaksid oma jalutuskäikudel jalga puhata ning loodust nautida,” rääkis kooli direktor Toomas Mitt.



Loodusainete õpetaja Marek Lind ütleb, et õuesõpe algab kohe, kui koolimaja uksest väljuda, sest ka kooli trepil ja tänavasillustisel võib mõni huvitav putukas ringi sibada ja ongi materjal uurimiseks olemas.



8. klassi bioloogiatunnis andiski Lind õpilastele ülesande leida grupitööna ümbruskonnast putukaid ja neid pildistada, pannes putuka kõrvale tikutopsi või mõne muu eseme, et mõõtkavast ettekujutust saada. Pildistamiseks soovitas ta kasutada mobiiltelefoni digitaalseid võimalusi, et tekiks arusaam: seda seadeldist saab ka muul otstarbel kasutada kui rate’i piltide tegemiseks.



Õuetunnis selgitas õpetaja sedagi, miks kulu põletada on kahjulik, tõstes õpilaste keskkonnateadlikkust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles