Väikesaarte lendusid tuhapilv ei sega

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kihnu ja Pärnu vahel opereerib lende firma Avies.
Kihnu ja Pärnu vahel opereerib lende firma Avies. Foto: Ants Liigus

Lennud Pärnust Kihnu ja Ruhnu saarele täna keskpäevase seisuga Islandil toimunud vulkaanipurske tagajärjel õhku paiskunud tuhapilve tõttu ära ei jää. Homme hommukul Pärnusse saabuma pidav Vaasa lend võib edasi lükkuda või ära jääda.


Eesti õhuruum on suletud instrumentaallendudeks, kuid visuaallendudel, kus lennumasinad lendavad umbes 300 meetri kõrgusel, lubatakse praegu toimuda.



AS Tallinna Lennujaama Pärnu lennujaama juhataja Erki Teemägi sõnutsi on täna lennugraafikus nii Kihnu kui Ruhnu lend.



Arvestades võimalusega, et täna pärastlõunast võidakse sulgeda õhuruum ka visuaallendudeks, toodi pärastlõunal saarelt väljuma pidava Ruhnu-Pärnu lennu start kella 12.35ks. Pärnusse peaks lennuk jõudma kell 13.10.



Pärnu-Kihnu lend peaks graafiku järgi väljuma kell 15.30. Homme on Pärnu-Kihnu lend graafikus kell 10.



Homme hommikul Vaasat Pärnusse planeeritud lennufirma Finncomm tšarterlend võib edasi lükkuda või ära jääda.



Tšarterreisi korraldava reisibüroo Matkavekka Pärnu büroo juhataja Sülvi Mölder ütles, et Finncomm ei ole oma reise veel tühistanud, kuid kui Soome või Eesti õhuruum on suletud, võib lend edasi lükkuda või koguni ära jääda.



Mölderi jutu järgi võidakse lendu edasi lükata kuni 30 tundi. Pikema viivituse puhul jäetakse lend ära.



Eelmisel laupäeval Vaasast Pärnusse lennanud reisijad, kes peaksid homme Soome tagasi sõitma, on Mölderi jutu järgi rahulikud ja mõistvad. „Anname neile infot ja teeme koos majutusasutustega nende olemise mugavaks, kui lend peaks hilinema,“ ütles ta.



Homseks planeeritud lennu ärajäämisel korraldatakse uute Vaasast Pärnusse tulevate ja siit tagasi suunduvate  reisijate transport bussi ja laevaga.



Tallinna lennujaama teatel on lennud Tallinna lennujaamast tühistatud reedel kuni kella 13ni. Uut teavet lendude kohta edastatakse pärastlõunal.



Estonian Air teatas, et Islandi vulkaanipurskest vallandunud tuhapilve tõttu on tühistatud kõik reedesed lennud. Lennufirma teatel saavad reisijad oma piletid ümber vahetada samale marsruudile ja samasse teenindusklassi, kuupäevamuudatused kehtivad kuni 31. maini. Soovi korral ostetakse lennupiletid tagasi.



Finnair teatas reedel, et on tühistanud kõik liinilennud Tallinna ja Helsingi vahel. "Et meie õhuruumi on kandunud tuhapilv, oleme sunnitud ohutuse mõttes tühistama kõik oma liinilennud vähemalt laupäeva pärastlõunani," ütles Finnairi Baltimaade müügidirektor Jan-Michael Nigmann.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles