Jaanipäevaks saab Rannapark korda

Tõnu Kann
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mudaravilapoolses parginurgas on piknikulauad.
Mudaravilapoolses parginurgas on piknikulauad. Foto: Ants Liigus

Pärnu Rannapargi rekonstrueerimine hõlmab ala, mis jääb Tammsaare puiestee, Lehe ja Supeluse tänava ning Ranna puiestee vahele, peale selle ajaloolist laste mänguväljakut rannahoone taga.


Novembris sellel alal tööd alustanud YIT Ehituse objektijuht Hannes Kosk ütles, et tähtajaks ehk 18. juuniks saab objekt linnarahvale pidulikult üle antud, ehkki töö on mahukas, sest palju tuleb rajada kõnniteid, püstitada 145 laternast koosnev pargivalgustus ning taastada haljastus ja ehitada atraktsioonid.



Parki tuleb neli väljakut: pea-, kunsti, seltskondlike sportmängude ja rahu väljak.



Peaväljakul, kust hargnevad kõik pargi teed, tahetakse hakata korraldama turupäevi ja avada hooajaline kohvik.



Kunsti väljakul on kavas eksponeerida skulptuure.



Seltskondlike mängude väljakul saab mängida petanki. Lehe tänava poolses pargiosas on valatud massiivne renn, kus pargi avamise päevaks peab vulisema kunstlik oja.



Rahu väljak on vaikne parginurk, kus saab puhata rahus jalgu ning kus on juba näha betoonist valatud piknikulauad.



Laste mänguväljak saab juurde uusi atraktsioone eri eas lastele.



“Tööde kulgemisega olen rahul,” ütles Kosk. “Aga mul on üks palve linnarahvale: palun oodake pargi avamist ning ärge tulge uudishimust kantuna objektile, kus mõnel päeval töötab neli traktorit. Objektil ei tohi ilma loa ning helkiva vesti ja kiivrita viibida. Masinate vahel on ohtlik liikuda.”



Võtkem siis objektijuhi palvet tõsiselt, keelakem lastel uuenevale pargialale minna ja jäägem ka ise parki piirava aia taha, kuni pole ehitusmeeste luba töötandrile jalutama minna. Luba antakse 18. juunil.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles