Maarja-Magdaleena gild kasutab Steineri aeda

Teet Roosaar
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu linn otsustas anda Steineri aia MTÜ Maarja-Magdaleena Gildi kasutusse.
Pärnu linn otsustas anda Steineri aia MTÜ Maarja-Magdaleena Gildi kasutusse. Foto: Ants Liigus

Pärnu linnavalitsus otsustas anda Steineri aia MTÜ Maarja-Magdaleena Gildi kasutusse, gild hakkab aias turgu, laatasid jt avalikke üritusi korraldama.


Kesklinnas asuv Steineri aed on gildi kasutuses tasuta selle aasta 25. aprillist kuni 2012. aasta 15. septembrini. Kasutamistingimuste järgi peab aed olema avatud vähemalt kõrvalmajas asuva Maarja-Magdaleena gildi lahtiolekuaegadel. Nendeks on teisipäevast reedeni 11-17 ja laupäeviti 11-15.



Steineri aia väljanägemist on muudetud aastatel 2001 ja 2004. Sellele vaatamata pole pärnakad aeda omaks võtnud, sest seal pole midagi teha.



Praegu on linnavalitsuses aia kolmas projekt, mis näeb ette vabaõhulava ja teistmoodi kujunduse. Linnapea Toomas Kivimägi sõnul oleks linn valmis Maarja-Magdaleena gildi toetama, kui see aia korrastamiseks Euroopa Liidu linnaliste meetmete programmist raha küsib.



Kasutustingimuste järgi on gildil siiski vaid kohustus maa-ala puhtana hoida, pinke parandada jt väiksemaid hooldustöid teha.



“Gild tahtis aeda enda käsutusse, et kontserte, laatu jt avalikke üritusi korraldada. Maja on neil hästi käima läinud, loodame, et ka aiaga kõik õnnestub,” ütles abilinnapea Romek Kosenkranius.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles