Kohus mõistis Viisitamme ja Saare kuriteos süüdi

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mart Viisitamm ja Vello Kink kohtuotsuse väljakuulutamiel Pärnu maakohtus.
Mart Viisitamm ja Vello Kink kohtuotsuse väljakuulutamiel Pärnu maakohtus. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Pärnu maakohus mõistis keskerakondlastest Pärnu ekslinnapea Mart Viisitamme ja endise abilinnapea Simmo Saare süüdi ametitegevuses teatavaks saanud saladuse hoidmise kohustuse rikkumises ning määras neile rahalised karistused.


Kohus määras Viisitammele (29) rahalise karistuse 306 950 krooni ja Saarele (29) 205 500 krooni. Ühtlasi peavad mõlemad tasuma sundraha 6525 krooni, toimiku koopiate kulu peab Viisitamm maksma 1000 krooni ja  Saar 216 krooni ning mõlemad solidaarselt veel dokumendiekspertiisi eest 20 940 krooni.

Kohus mõistis Viisitamme ja ärimees Vello Kingi (54) õigeks altkäemaksu võtmise ja andmise süüdistuses, ütles maakohtu pressiesindaja Elo Kirsipuu ERRi uudisteportaalile.

Kohus mõistis riigilt Kingi kasuks 165 600 krooni tema õigusabikulude katteks. Samuti jättis kohus riigi kanda Viisitamme ja Kingi kaitsjatele tehtud toimiku koopiate kulu 1032 krooni ning 6000 krooni raamatupidamise ekspertiisikulu ja 615 krooni tunnistajate sõidukulu.

Kohus avaldas eile vaid otsuse resolutiivosa. Kohus teeb tervikotsuse 28. maiks, kui süüdimõistetud või süüdistaja tahavad otsust vaidlustada Tallinna ringkonnakohtus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles