Lugeja pildid: päästjad abistasid lõksu jäänud kajakat

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Päästjad abistasid traatpuuri lõksu jäänud kajakat.
Päästjad abistasid traatpuuri lõksu jäänud kajakat. Foto: Lugeja pilt

Päästeteenistus sai pühapäeval kaks väljakutset Pärnu Vallikääru, kus vallikraavis asuva pumba kaitseks seatud traatkasti oli lõksu jäänud kajakas. Pärnu Postimehe lugeja saatis toimetusele fotod päästeoperatsioonist.


Vallikääru ehitustööde ajaks on vallikraavi veetaseme alandamiseks jalakäijate silla juures tööle pandud võimas veepump. Et vältida suuremate kalade ja kõikvõimaliku risu sattumist pumbatorudesse, on pumba kaitseks paigaldatud võrguga kaetud traatkast. Sinna kasti kajakad lõksu jäidki.



„Abitusse olukorda sattunud loomi ja linde käivad päästjad alati aitamas,“ selgitas Lääne-Eesti päästekeskuse pressiesindaja Viktor Saaremets.



Päästjad tõstsid kahva abil traatpuuri lõksu jäänud kajaka välja ning lasksid vabadusse. Teise väljasõidu ajal katsid päästetöötajad puuri euroalustega, et kalaahned merelinnud sinna enam ei pääseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles