A. Le Coq paneb Pärnu hansapäevadele õla alla

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Muinasküla mullustel hansapäevadel.
Muinasküla mullustel hansapäevadel. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Pärnu linnapea Toomas Kivimägi ja A. Le Coqi juhataja Tarmo Noop allkirjastavad esmaspäeval 30. rahvusvaheliste hansapäevade koostöölepingu.


A. Le Coqi ja Pärnu linnavalitsuse vahel sõlmitava lepingu järgi on A. Le Coq hansapäevade sponsor, toetades ürituse korraldamist 180 000 krooniga. Peale selle pruulib A. Le Coq spetsiaalselt hansapäevadeks Pärnu rahvusvaheliste hansapäevade nimelise eriõlle, mille iga müüdud pudeli pealt läheb üks kroon hansapäevade korraldamiskulude katteks. Eripruuli müüakse alates maikuust üle Eesti.



A. Le Coqi juhi Tarmo Noobi sõnul on hansapäevade korraldamine Eestis tore traditsioon, mis viib meid tagasi keskaega ja kirjeldab ilmekalt vanade eestlaste eluolu.



“Õlu ja õllepruulimine kuulusid keskajal hansalinnade elukorralduse juurde, mistõttu meie kui Eesti üks vanimaid õlletehaseid soovime sellise sündmuse korraldamisele õla alla panna,” ütles varemaltki eri linnades hansapäevade korraldamist toetanud Noop.



“Suvel Pärnus toimuvad rahvusvahelised hansapäevad on turundusüritus kogu Eestile, mistõttu on mul väga hea meel toetajate üle väljastpoolt Pärnut,” lausus linnapea Toomas Kivimägi.



Linnapea sõnade järgi on 180 000 krooni Pärnu jaoks väga suur summa, see on oluline panus kultuuriprogrammi ja parematesse hansapäevadesse tervikuna. “Meenutan, et A. Le Coq näitas oma suuremeelsust juba 2005. aasta jaanuaritormi ajal, pakkudes pärnumaalastele igakülgset abi,” lisas Kivimägi.



Pärnu linnavalitsuse ja A. Le Coqi sponsorleping saab allkirjad esmaspäeval kell 14 Sepikojas.



Pärnus 24.–27. juunini toimuvatel 30. rahvusvahelistel hansapäevadel osalevad hansaliikumisega ühinenud linnad 17 riigist. Suur keskajapidu on üles ehitatud neljale märksõnale: tuli, õhk, maa ja vesi. Märksõnad näitavad, et hansaliikumine on täis elujõudu: see lõõmab, hingab, püsib ja voolab.


Kommentaarid
Copy
Tagasi üles