Liblika lasteaeda nakatas tervisepisik

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meenutame koos ühte lasteaiapäeva.
Meenutame koos ühte lasteaiapäeva. Foto: Ave Ruul ja Piret Rätsep

Pärnu Liblika tänava lasteaia südamenädalal õppisid lapsed nii hambaid pesema kui tervisesalatit tegema, õpetajad tegid joogatrenni ja omandasid massaaživõtteid.


Juhataja asetäitja õppe- ja kasvatusalal Ave Ruul rääkis, et vanemad olid toonud tervislikke retsepte, millest lapsed valisid kõige põnevam, et tervisenädalal ise selle järgi salat valmistada. “Hommikud algasid lasteaia saalis ühiselt liblikate tiivasirutusega, kus õpetajad lastega tantsisid, võimlesid ja tegid lõbusaid liikumismänge,” kirjeldas ta.



Sööbiku ja Pisiku päeval käis igas rühmas külas hambaarst Signe Ilus, kes rääkis, mis on hammastele kasulik ja kahjulik ning kuidas ja miks peab hambaid pesema. Kõik lapsed, välja arvatud kõige väiksemad pisipõnnid, said praktilise tegevuse käigus harjutada õiget hambapesemistehnikat.



Nädala jooksul nähtust, räägitust ja mängitust valmisid Ruuli jutu järgi ühistööna toredad terve südame raamatud, millest tehti lasteaeda näitus.



Õues mängiti hulgaliselt põnevaid liikumismänge. Jüripäeval osalesid kõik lapsed lasteaia õues Jüriöö teatejooksus, mille tegi eriti meeldejäävaks võimalus joosta tõrvikuga.



Lõunatunni ajal võimlesid aga tervislikku mõtteviisi hindavad õpetajad liikumisõpetaja Piret Rätsepa juhendamisel pallidega. Joogaõpetaja Lemmi Reiland õpetas joogaharjutuste abil oma keha lõdvestama. Tervishoiutöötaja Anneli Pärn kontrollis kõikide töötajate tervislikku seisu ja masseerija Alla Toomra juhendamisel võisid huvilised lihtsamate massaaživõtetega oma keha pingetest lõdvestada.



Laupäeva hommikul olid lasteaiatöötajad juba metsa all matkamas, et alustada nädalavahetust värske metsaõhu ja rõõmsa tujuga. “Matkajaid innustas looduslik keskkond, kus ühe töötajaga toimusid füüsilised muutused, st pähe tekkisid sammaldunud kitsesarved,”  avaldas Ruul saladuse.



Nädalavahetus lõppes lõbusa, ent mõtlemapaneva teatrietendusega.



Südamenädala organiseeris Liblika tänava lasteaia lastele ja töötajatele tervisemeeskond: õpetajat Sirje Tarkpea, liikumisõpetaja Piret Rätsep ja lapsevanem Kaie Siim.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles